Andrej Kostić (Foto: MN Press)
Andrej Kostić (Foto: MN Press)

Andrej Kostić i tandem iz Čačka napravili razliku, Zvezdini klinci sigurni protiv Makabija

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.03.24. | 10:56

Trijumf crveno-belih na startu kvalifikacionog turnira juniorske Evrolige u Beogradu

Termin neuobičajen za košarkaške mečeve, mada ne tako redak na turnirima ovakvog tipa. Podbacio je sudija loptu u 9.00 i mlade nade Crvene zvezde i Makabija iz Tel Aviva otvorile su borbu na kvalifikacionom ANGT turniru juniorske Evrolige "Marko Ivković". Izgleda da su se puleni Branka Jorovića bolje naspavali, jer su sa daleko više elana otvorili meč, stekli veliku prednost u ranoj fazi, odbili nalet rivala u trećoj četvrtini i predvođeni novom velikom nadom kluba trijumfalno otpočeli borbu za završni turnir u Berlinu - 82:71.

Očekivano, posle debija za prvi tim na Kupu Radivoja Koraća u Nišu, pod reflektorima dvorane "Aleksandar Nikolić" u jutarnjem terminu našao se Andrej Kostić. Polako je podizao obrtaje, nije bežao od odgovornosti i na kraju je predvodio Zvezdinu navalu ka prvom trijumfu. Iako među mlađima u ekipi, okončao je susret sa 18 poena i osam skokova. Šutirao je 2/4 za dva, pogodio tri trojke iz čak devet pokušaja i samo jednom bio neprecizan sa linije penala (5/6) i sigurno da će mu ovakva partija i pobeda pomoći da dodatno podigne samopouzdanje pred mečeve koji slede.

Izabrane vesti

"Dobar način da počnemo turnir. Mnogo nam znači pobeda. Čeka nas još jedna utakmica i želimo i da pobedimo. Sjajno iskustvo, da vidim ljude u dvorani u mom gradu," sumirao je kratko utiske posle susreta Kostić.

Od Kostića se u startu mnogo očekivalo i on je svoje isporučio, ali imao je i veliku pomoć u saigračima protiv nekih od najtalentovanijih momaka iz Izraela. Posebno u mladom Petru Radoviću koji je pojačao Jorovićev tim pred ANGT iz Borac Mozzarta. Talentovani bek rodom iz Čačka je poput Andreja brojao do 18, uz 7/8 za dva i četiri asistencije, a veliki posao odradio je još jedan momak iz Čačka, Dušan Erić. Mladi krilni košarkaš je bio nadomak dabl-dabla sa 10 poena i devet skokova, a podelio je i pet asistencija, te je sa indeksom 22 bio najkorisniji igrač pobedničke ekipe.

Damjan Spasojević je od 11 poena većinu dao u trećoj četvrtini kada se meč lomio i kada je Makabi pretio da se vrati, a sakupio je i pet skokova, dok je talentovani Stefan Marjanović dodao 10 poena za crveno-bele.

U ekipi Makabija izdvojio se Segi Guds sa 17 poena, dok je 13, ali uz sedam asitencija i šest skokova dodao najtalentovaniji igrač ovog tima Omer Majer. Ukrao je i četiri lopte Zvezdinim igračima i sa indeksom 24 bio najkorisniji igrač na meču. Ipak, morao je košarkaš koji je već upisao pet nastupa za tim iz Tel Aviva u Evroligi da se pomiri sa porazom. OVaj tandem ispratio je Oren Sahar sa 11 poena.

U svakom slučaju, odličan početak turnira za crveno-bele, ali nemaju vremena za odmor, jer ih već od 17.00 očekuje susret sa vršnjacima iz Olimpije Milano.

Raspored kvalifikacionog ANGT turnira:

Petak 1. mart:

Crvena zvezda – Makabi Tel Aviv 82:71

11:00 Olimpija Milano – Next Generation tim

13:00 Partizan – Mega

15:00 Barselona – Hapoel Tel Aviv

17:00 Crvena zvezda – Olimpija Milano

19:00 Makabi Tel Aviv – Next Generation tim

Subota 2. mart:

09:00 Mega – Hapoel Tel Aviv

11:00 Partizan – Barselona

13:00 Olimpija Milano – Makabi Tel Aviv

15:00 Next Generation tim – Crvena zvezda

17:00 Hapoel Tel Aviv – Partizan

19:00 Barselona – Mega

Nedelja 3. mart:

10.00 - sedmo mesto

12.00 - peto mesto

14.00 - treće mesto

16.30 - finale


tagovi

Andrej KostićKK Crvena zvezdaJuniorska EvroligaANGT

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara