Materaci o Murinju: Bio nam je štit, prijatelj, otac i brat

Vreme čitanja: 1min | sub. 04.04.20. | 20:09

Sećajući se 2010. godine…

Marko Materaci proveo je dan u karantinu tako što je pričao preko Instagrama u četu sa Sebastijanom Frejom. Jedna od tema bio je Žoze Murinjo.

Sećamo se one sezone 2010. godine kada je Materaci bio delo pobedničkog tima Intera na čelu sa Portugalcem, a danas je došlo vreme za podsećanje.

Izabrane vesti

Deset godina kasnije...
"Murinjo je bio štit, prijatelj, otac i brat. Pocepao bi nas na deliće, izgrdio nas. Znao je da pritiska prave dugmiće i videli ste rezultate", rekao je Materaci.

Inter je pod Murinjom osvojio skudetom Ligu šampiona i Kup Italije.
"Imali smo veoma snažan tim u prvoj sezoni, ali su posle kupljeni Lusio, Samjuel Eto, Dijego Milito i Tijago Mota. Imali smo 25 igrača i nije bilo bitno ko je igrao, bili smo isti tim", rekao je Materaci.

Otkrio je i anegdotu vezanu za Samjuela Etoa…
"Eto je bio brat i biću mu zahvalan do kraja života. Obećao mi je Ligu šampiona i održao je to obećanje", rekao je Materaci.

A kako je izgledalo posle Murinja?
"Konstantnost je bila veoma veoma važna stvar, a on je bio konstantan. Uradio bi ono što je najavio da će uraditi. Bilo je teško ispratiti Murinja, ali je Leonardo bio veoma inteligentan u tome da je samo kopirao i pejstovao ono što je Murinjo radio. Kada je došao, nadoknadio je 19 poena zaostatka i da nismo izhubili derbi u aprilu prešli bismo Milan", prisetio se Materaci.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara