Ante Žižić na trećoj evroligaškoj adresi

Vreme čitanja: 1min | ned. 31.12.23. | 11:50

Virtus reagovao posle povrede Kejkoka na meču u Beogradu

Dobio je Virtus utakmicu u Beogradu, na njoj izgubio Devontea Kejkoka, a onda mu ekspresno našao zamenu, jer je u Bolonju stigao Ante Žižić.

Hrvatski centar je napustio Anadolu Efes i potpisao za italijanski tim, koji predstavlja najprijatnije iznenađenje dosadašnje toka Evrolige, što je potvrdio slavljem nad Partizan Mozzart Betom. U četvrtak je pretrpeo gubitak u vidu Amerikanaca, koji se povredio protiv crno-belih. Prema prvim prognozama, čeka ga višemesečno odsustvo i zato je Virtus izašao na tržište.

Izabrane vesti

Reagovao je Virtus tako što je doveo čoveka koji i te kako ume da bude snalažljiv u reketu, što je pokazao na prethodne dve evroligaške adresu, u Tel Avivu i Istanbulu. Mada, kod trenera Erdema Džana mu je minutaža krajcovana u poslednje vreme, na svega četiri minuta po utakmici, što je dovelo do rastanka.

U Virtusu će mu uloga biti drastično drugačija. Zamišljeno je da bude protagonista ekipe Luke Bankija. Žižićevo iskustvo nagoveštava kakvo je pojačanje Virtus doveo. Još 2016. izabrao ga je Bosto kao 23. pika na draftu, ali se najduže zadržao u Klivlendu, gde je odigrao 121 utakmicu otkom tri sezone.

Možda će u početku biti manjih problema za Anta, jer je krajem novembra povredio listi i propustio četiri kola Evrolige, međutim, kad ubraza biće od koristi, niko ne sumnja.



tagovi

EvroligaAnadolu EfesVirtusVirtus BolonjaAnte Žižić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara