O Dži Anunobi (Foto: AFP)
O Dži Anunobi (Foto: AFP)

Anunobijev obećavajuć debi za Nikse uprkos isključenju, Rendl uzeo meru lideru Zapada

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.01.24. | 00:55

Minesota upisala osmi poraz u sezoni, a sedmi na strani...

Sa velikim ambicijama, kao lider Zapadne konferencije, Minesota je ušla u 2024, ali je na prvom koraku u novoj godini doživela zaročaranje. Timbervulvse je u Medison skver gardenu savladao Njujork, nanevši mu ukupno osmi poraz od starta sezone, odnosno sedmi na gostovanjima – 112:106.

Trijumf Niksa, prvi posle tri vezana poraza, između ostalog obeležio je i debi O Dži Anunobija za tim iz Njujorka. U trejdu dogovorenom tokom poslednjih dana Anunobi je posle skoro sedam godina napustio Toronto i već u prvoj utakmici pokazao da će biti pojačanje za ekipu Toma Tibodoa.

Izabrane vesti

Doprineo je pobedi igrom na obe strane terena, postigao 17 poena (šut iz igre 7/12), zabeležio šest skokova i po jednu asistenciju i ukradenu loptu, ali kao da je izgoreo u želji da se dokaže navijačima, pa je zbog šestog faula na nešto više od četiri minuta pre kraja isključen. Ipak, njegovu želju prepoznao je do poslednjeg mesta ispunjen Medison skver garden isprativši ga aplauzom na putu ka klupi.

"On je takmičar. Šutira u pravim trenucima, pravovremen je u defanzivi,. Morao je da čuva najboljeg igrača. Nije to lak posao. Doći iz trejda, istupiti kao što je on i pomoći nam da dođemo do pobede, to je fantastično", hvalio ga je posle pobede saigrač Džulijus Rendl, najzapaženiji pojedinac meča.

Ne samo zbog činjenice da je utakmicu završio sa 39 poena – njegova 18. uzastopna sa 20 i više koševa – i devet skokova, već prvenstveno zbog toga što se pojavio u presudnom trenutku. Kada je prednost rivala, koja je u jednom trenutku iznosila i plus 22, sredinom poslednje četvrtine Minesota svela na svega četiri poena (99:95), pojavio se Rendl i ubacio 11 uzastopnih poena domaćeg tima, uključujući i trojku na 23 sekunde pre kraja, kojom je odveo Nikse na 'plus osam' (110:102).

Pored pomenutog dvojca, u redovima pobedničke ekipe dvocifreni su bili još Branson sa 16 poena i 14 asistencija (rekord karijere), DiVinćenco sa 15 koševa i Grims sa deset. Na drugoj strani istakli su se Entoni Edvards sa 35 i Karl Entoni Tauns sa 29 poena, međutim, podrška saigrača je izostala.

NBA - REZULTATI

Ponedeljak

Njujork - Minesota 112:106

/Rendl 39 - Edvards 35/

Utorak

01.30: Toronto - Klivlend

02.00: Milvoki - Indijana

02.00: Hjuston - Detroit

03.00: Denver - Šarlot

03.00: Finiks - Portland

03.00: Juta - Dalas

04.30: LA Klipers - Majami



tagovi

O Dži AnunobiNjujork NiksMinesota TimbervulvsNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara