FOTO: Starsport
FOTO: Starsport

Anđušić: Ova pobeda veća od one u Evroligi, samopouzdanja mi nikad nije manjkalo

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.10.23. | 23:19

Imao je jedan od najiskusnijih u redovima crno-belih mnogo razloga za zadovoljstvo po završetku "Večitog" derbija

Trijumfovali su košarkaši Partizana i drugi put za četiri dana protiv najvećeg rivala, a jedan od najboljih među crno-belima bio je Danilo Anđušić. Iskusni bek postigao je 11 poena i dao značajan doprinos u trijumfu nad Crvenom zvezdom 98:87. Kako sam kaže ova pobeda verovatno je i značajnija od one prethodnog četvrtka.

Apostrofirao je Anđušić važnost prvog ABA derbija ove sezone, a pobedu okarakterisao kao svojevrsno neutralisanje kiksa u prošlom kolu regionalnog takmičenja protiv Mege.

Izabrane vesti

"Ova pobeda je možda i veća nego ona u Evroligi zato što je prvo mesto u regularnom delu ABA lige mnogo važno, videli smo to prethodnih sezona. Ovim trijumfom smo na neki način vratili za poraz od Mege i sada opet ravnopravno jurimo prvo mesto", iskren je šuter Partizana.

O razlikama u odnosu na prošli derbi.

"Uhvatili smo ritam u trećoj četvrtini, a onda smo imali kratak pad. Važno je da smo održavali 10 poena prednosti što je sa psihološke strane jako bitno za celu ekipu. Jesmo možda malo začinili u nekom trenutku meča, ali volimo mi to, a i meni samopozdanje nikad nije manjkalo", uz osmeh će Anđušić.

Već u Petak crno-bele očekuje gostovanje u Španiji protiv Baskonije. Tim iz Vitorije preuzeo je doskorašnji strateg Crvene zvezde Duško Ivanović. Zna Anđušić da će i zbog toga meč u Baskiji biti teži.

"On nas dobro pozanje, dobro će spremiti ekipu. Svi igrači Baskonije biće silno motivisani, sa promenom trenerom napraviće reakciju, mi moramo da ostamo pri svojoj igri i da ostvarimo pobedu u gostima. Odgledao sam do sada samo jednu njihovu utakmicu ove sezone, tek ćemo se bolje upoznati", zaključuje Anđušić.



tagovi

Danilo AnđušićKK PartizanABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara