Danilo Anđušić (foto: MN Press)
Danilo Anđušić (foto: MN Press)

Anđušić: Srce mi je stalo na kraju, Madar je moj brat

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.11.23. | 23:22

"Kada sam skočio na fintu samo sam se okrenuo i molio Boga da promaši. To su njegove situacije, generalno pogađa to"

U dramatičnoj završnici košarkaši Partizan Mozzart Beta uspeli su da izađu kao pobednici iz duela sa Fenerbahčeom. Iako su tokom meča gubili 15 poena razlike došli su do preokreta i 85:84, za treću pobedu u dosadašnjih sedam kola Evrolige.

I pored slabe igre u završnici meča imali su gosti iz Istanbula svoje šanse, ali je bivši igrač crno-belih Jam Madar bio tragičar pošto je izgubio loptu, a onda i promašio važan šut.

Izabrane vesti

"Srce mi je stalo na kraju! Pomislio sam nećemo valjda opet da ispustimo pobedu. Dobro smo odigrali poslednjih pet sekundi, uspeli da se odbranimo. Verujem da je ova utakmica jako bitna za nastavak takmičenja. Odbranili smo domaći teren i pokazali karakter. Uz podršku sa tribina uspeli smo da smognemo snage i preokrenemo. Verovali smo svi zajedno kao tim, nijednog trenutka nismo pomislili da je gotovo i to je dalo rezultat, uspeli smo da se vratimo u igru. Navijači su prepoznali trenutak kada treba da nam daju dodatnu energiju i pomogli nam", izjavio je Danilo Anđušić posle meča.

Pogodio je bek Partizan Mozzart Beta važna slobodna bacanja kada se rezultat "lomio".

"U tim situacijama trudim se da stanem kao na treningu, ne gledam da li je bitno ili ne. Šutirao sam bacanja milijardu puta u karijeri, trudim se da odradim ono što je do mene i pogodim".

Važne poene u finišu utakmice za crno-bele postigao je Frenk Kaminski.

"Igrali smo pametno zadnja tri-četiri minuta, nismo žurili, znali smo koga želimo da napadnemo", objasnio je Anđušić.

Nije drago Partizanovom košarkašu što je ulogu tragičara poneo njegov prošlosezonski saigrač.

"Verovatno da bi voleo da je neko drugi bio na njegovom mestu, ali šta je tu je, kada smo na terenu onda smo protivnici. Tako je svaki put kada igram, čak i sa bratom jedan na jedan. Na terenu nema prijateljstva, ali Madar je moj brat i tako će uvek biti".

Posle meča Madar je imao poklon za Anđušiča, a bek crno-belih se osvrnuo i na ključan promašaj Izraelca.

"Kada sam skočio na fintu samo sam se okrenuo i molio Boga da promaši. To su njegove situacije, generalno pogađa to. Kada sam video da je promašio i da smo uzeli skok bio sam srećan jer smo dobili priliku da povećamo razliku na tri i privedemo utakmicu kraju".



tagovi

KK PartizanDanilo AnđušićJam MadarEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara