Ar-Džej Beret (AFP)
Ar-Džej Beret (AFP)

Ar-Džej Beret(a) upucao Seltikse u sred Bostona, tragičar Braun promašio oba ključna bacanja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.01.23. | 04:37

Džejlen Braun sa linije penala pri rezultatu 117:118 imao šansu da donese pobedu ili bar novi produžetak, ali mu se ruka oba puta skratila

Prošle sezone pogodio je Ar-Džej Beret u Medison Skver gardenu trojku za pobedu protiv Bostona (108:105), a večeras je ovaj 22-godišnjak ponovo bio koban za Seltikse, ovoga puta u njihovoj kući. Prvo je trojkom pola minuta pre kraja produžetka prekinuo period od preko dva minuta košgeterskog posta gostiju, okrenuo rezultat na 115:116 i utišao TD garden, da bi šest sekundi pre kraja nakon promašenih slobodnih bacanja Džejlena Brauna, on otišao na liniju penala, odakle je oba puta bio precizan za konačnih 117:120.

Uspeli su Niksi u četvrtoj deonici da prokockaju i svojih maksimalnih plus 13, kada je Boston počeo da ih stiže i zateže odbranu, delovalo je da im nema spasa i da je pitanje vremena kada će ih Džejson Tejtum i saigrači baciti u provaliju. U završnici meča, kao i u čitavom produžetku imali su gosti iz Njujorka popriličan broj praznih minuta, minuta bez bilo kakavih smislenijih napadačkih ideja niti rešenja, ali Boston nikako nije uspevao to da pretoči u razliku kojom bi osigurao trijumf. Imali su domaćini u dodatnih pet minuta igre 115:110, ali su Niksi izvadili svoju Beretu (marka pištolja) i upucali Seltikse u njihovom gradu. Da Beret nije zamrsio mrežicu posle otvorene trojke iz kornera, teško da bi Boston doživeo treći vezani poraz.

Izabrane vesti

Kao pravi kandidat za MVP zvanje, Džejson Tejtum je vukao svoj tim onome što je svim prisutnima u TD gardenu ličilo na pobedu Bostona. Momentum je bio na strani zelenih, Tejtum se u finišu četvrte deonice šetao kroz reket gostiju kako je hteo, postigavši većinu koševa svog tima u završnim minutima utakmice. Međutim, nije ubacio šut sa poludistance za pobedu, pa je duel otišao u produžetak. I dalje je Tejtum bio pokretačka snaga domaćina, a Niksi delovali kao da su na izdisaju. A onda se od Beretove trojke sve promenilo. Doduše, dozvolili su Niksi Džejlenu Braunu da položi loptu u obruč za samo četiri sekunde (117:116), na drugoj strani oba bacanja pogodio je najbolji poenter utakmice (37 poena) Džulijus Rendl, da bi na 5,7 seknudi pre kraja, Braun izrastao u tragičara.

Niksi su vodili 117:118, Braun je imao šansu da im ako ne pobedu, donese bar produžetak, ali mu se oba puta ruka skratila, a lopta pogađala prvi obruč. Prigrlio ju je Beret, nakon toga realizovao dva slobodna bacanja, a Tejtum vrlo brzo promašio šut za produžetak, pa su njegovih 35 poena i 14 skokova, odnosno 20. ovosezonski dabl-dabl pali u vodu.

Deluje da je serija Niksa od četiri poraza zaboravljena, pošto je ekipa Toma Tibodoa na krilima Rendla i Džejlena Bransona upisala i drugu recku, odnosno 27. pobedu iz 50 utakmica, došavši na deobu šeste pozicije istočne konferencije sa Majamijem. Bez obzira na treći vezani poraz, Boston je sa 35 trijumfa nastavio suvereno da vlada Istokom.

Kako je ekipa Džoa Mazule otvorila utakmicu, nije ni delovalo da će se previše mučiti, a ne da će na kraju biti poražena na svom terenu. U prvoj deonici Seltiksi su vodili sa 15 poena razlike, da bi se u drugom kvartalu rezultat u nekoliko navrata menjao. Od trećeg perioda stvari su počele da idu na vodenicu Njujorka i tako je bilo sve do završnih minuta. Branson sa 29 poena, četiri skoka i sedam asistencija jeste jedan od heroja Niksa, ali bez učinka Bereta (završio meč sa 19 poena), on bi bio okarakterisan kao jedan od krivaca za poraz, budući da kao plejmejker konstantno nije uspevao da pronađe adekvatna rešenja u napadu, već je dugo carinio loptu.

NBA - REZULTATI

Boston - Njujork 117:120

/Tejtum 35 - Rendl 37/

Bruklin - Detroit 122:130

/Irving 40 - Bej 25/

Šarlot - Čikago 111:96

/Rozir 28 - Derozan 28/

Hjuston - Klivlend 95:113

/Ison 18 - Garland 26/

Finiks - Dalas (u toku)

LA Klipers - San Antonio (u toku)



tagovi

BostonBoston SeltiksNjujork NiksDžejlen BraunDžulijus RendlEr Džej Beret

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara