Serhio Ernandez (©BC Zaragoza)
Serhio Ernandez (©BC Zaragoza)

Argentinski čudotvorac i osvajač srebra na Mundobasketu preuzeo Saragosu

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.11.20. | 14:36

Klub sa severoistoka Španije ima novog trenera

Košarkaški klub Saragosa saopštio je da je angažovao novog trenera u liku selektora Argentine Serhija Ernandeza kome će cilj biti da uradi ono što Dijego Okampo nije i vrati ekipi prošlogodišnji sjaj.

Pre pandemije virusa korona pravi hit ACB lige, sada – muka. Klub sa severoistoka Španije ne može da se sastavi od prekida prošlogodišnje sezone, a pogotovo otkako je klub napustio trener Porfirio Fisak i otišao u Gran Kanariju, gde ni sam baš ne proživljava najblistavije dane. Činilo se na trenutak da bi Dijego Okampo mogao da bude idealni naslednik Fisaka, ali posle osam kola ACB lige Saragosa ima samo dve pobede zbog čega je usledila nova rokada.

Izabrane vesti

Umesto Okampa stigao je Ernandez koji pred sobom ima težak zadatak. U Saragosi će sarađivati sa zemljakom Nikom Brusinom. Ernandezu će ovo biti prvi klupski angažman posle četiri godine kada je vodio Penjarol. Od 2016. isključivo je bio posvećen reprezentativnom poslu gde je sa Argentinom osvojio srebro na prošlogodišnjem Mundobasketu i to tako što je, između ostalih, eliminisao Srbiju u četvrtfinalu u Donguanu.

Sa Ernandezom je Saragosa potpisala ugovor do kraja sezone, a debitovaće protiv Manrese u nedelju u Paviljonu princa Felipea.



tagovi

Serhio ErnandezSaragosaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara