Foto: Reuters
Foto: Reuters

Armija vlada istokom Evrope: CSKA odbranio šampionsku krunu VTB lige

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.06.21. | 19:56

Košarkaši moskovskog CSKA savladali Uniks 89:81 i sa 3:0 u finalnoj seriji stigli do regionalnog trona

Dominacija Armejaca u VTB ligi nastavljena je devetim uzastopnim trofejem, a izabranici Dimitrosa Itudisa tron su odbranili na impresivan način, u tri susreta sa Uniksom.

Moskovljani su posle prvog meča u Kazanju i pobede 85:77, ostvarili još jedan brejk u drugom duelu (76:57), te su već u prvom okršaju u ruskoj prestonici došli u priliku da trijumfom 11. put dođu do regionalne krune.

Izabrane vesti

Prva prilika za overu šampionskog slavlja bila je dovoljna da CSKA još jednom u nizu savlada Uniks i tako nastavi dominaciju na istoku Evrope.

Armejci su otpor rivala slomili u drugoj deonici te je uoči preostale dve četvrtine nagovestio još jednu rutinsku pobedu, međutim, posle trećeg kvartala u kojem je CSKA uspeo da očuva prednost, usledilo je buđenje gostiju. Serijom 8:0 Uniks je uspeo da se rezultatski potpuno vrati u meč i priđe na samo dva poena razlike. Razigrani gosti doveli su Itudisove izabranike prvi put u situaciju da strepe za ishod susreta, ali je u prelomnim momentima odgovornost i glavnu reč preuzeo Vil Klajbern i iniciravši seriju poena vratio osetnu zalihu domaćinu.

Novi odlazak CSKA na dvocifrenu prednost ujedno je razrešio sve dileme po pitanju pobednika, te su Armejci u samoj završnici meča rutinski stavili tačku na meč i šampionsku borbu.

Posebno raspoložen u redovima domaćina bio je Šengelija sa 19 poena, dok je jedan manje upisao Klajbern, MVP finala. Na drugoj strani, sjajno veče imao je Džon Braun koji je uz 25 poena upisao i 11 skokova, ali nije imao podršku saigrača dovoljnu da Uniks izbori četvrti meč u finalnoj seriji.


tagovi

KK CSKA MoskvaCSKAUNIKSUNIKS Kazanj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara