Snežana Čolić (MN Press)
Snežana Čolić (MN Press)

Art Basket zakazao finale sa Crvenom zvezdom: Trojka Đokovićeve rešila dramu u Nišu

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.03.22. | 22:44

Beogradski tim slavio u polufinalu nacionalnog kupa za košarkašice protiv Vojvodine 021 - 79:77 (21:21,20:19,18:20,20:17)

Trojka pet sekundi pre kraja Adriane Đoković poslala je Art Basket direktno u finale nacionalnog kupa. Beogradski tim je u polufinalu u dramatičnoj završnici srušio Vojvodinu 021 - 79:77 (21:21, 20:19, 18:29, 20:17) i zakazao obračun za trofej sa Crvenom zvezdom.

U pobedničkom timu se istakla Višnja Stefanović sa 20 poena i pet skokova. Anja Bukvić je ubacila 13, a po 11 su postigle Nevena Rosić, Adriana Đoković i Marta Jovanović. Kapiten Snežana Čolić je pomogla sa sedam poena i pet uspešnih dodavanja. U poraženom timu bolje od ostalih sa po 16 poena bile su Sara Elizabet Lumis i Žaklina Janković.

Izabrane vesti

Trener Art Basketa Milan Vidosavljević je predvideo da će utakmica biti dramatična i teška.

"Mi smo ovu ekipu Vojvodine dva puta pobedili u Ligi sa po 20 razlike i znali smo da neće biti lako na ovom meču", rekao je Vidosavljević. "Kup je sam po sebi specifičan, jedna utakmica, jedan igrač, jedna ispiracija, jedan šut rešava. Kao što se to desilo danas. Mi smo još jednom pokazali našu boljku, tu našu mladost, nezrelost, da malo teže zatvaramo utakmice. Ali to je i razumljivo jer smo mi ovde ubedljivo najmlađa ekipa. To smo bili i prošle godine kada smo osvojili Kup, a ako vam kažem da smo se ove godine podmladili, možete da zamislite koliko je to mlado. Čestitao bih mojoj ekipi na još jednom finalu. Stvarno veliki uspeh za nas. Prošle godine smo igrali dva finala, u Ligi smo u seriji izgubili od Zvezde sa 2-1. Igrali smo i finale kupa koje smo osvojili. Evo nas opet u finalu Kupa, uvek je nešto teže odbraniti nego osvojiti. Mi ćemo pokušati da se pre svega oporavimo što bolje za sutrašnju utakmicu. Želim da u finalu moje devojke uživaju na terenu. Da daju svoj maksimum. To je jedino važno. Poželeo bih dobru utakmicu sutra".

Zna Vidosavljević i šta njegovu ekipu čeka u finalu.

"Očekujem fizičku jaku utakmicu. Zvezda je lider šampionata i aktuelni šampion države. Igrala u Evrokupu ove sezone, na svakoj poziciji je iskusnija i starija od nas. Što nije malo za ovakvu utakmicu. Za sada u sezoni imamo 1-1. Onaj ko povede 2-1 osvojiće trofej", zaključio je trener Art Basketa.

KUP MILANA CIGE VASOJEVIĆA

Polufinala

Crvena zvezda - Kraljevo 80:69

Art Basket - Vojvodina 021 79:77

Finale - subota

18.30: Crvena zvezda - Art Basket


tagovi

ŽKK Art basketKK VojvodinaKup Milana Cige Vasojevića

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara