Nando De Kolo (©Starsport)
Nando De Kolo (©Starsport)

Asvel prekinuo crni niz posle odlaska Parkera

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.10.23. | 16:53

Predvođen dvojicom pomoćnih trenera tim iz Vilerbana slavio u francuskom prvenstvu

Rešio je Asvel da okrene novi list i zahvalio se treneru Ti Džej Parkeru posle vrlo lošeg početka sezone. Nije još pronašao zamenu za brata predsednika kluba Tonija Parkera, pa su ekipu u 8. kolu francuskog šampionata predvodili pomoćni treneri Pjer Pupe i Žan Kristof Prat. I uspeli su da prekinu crni niz od četiri vezana poraza, tačnije, jedne pobede na poslednjih osam utakmica. Tim iz Vilerbana savladao je Roan 93:88 i tako makar popravio raspoloženje pred dolazak novog šefa struke.

Nije bilo lako. Štaviše, ponovo su se Nando De Kolo i drugovi dobro pomučili da bi došli do pobede, tek pete od starta sezone, na 12. utakmici. Gosti su vodili većim delom susreta. Skoro čitavo prvo poluvreme bili u prednosti, većim delom trećeg kvartala. Tek u odlučujućih 10 minuta domaćin je uspeo da uspostavi kontrolu i na kraju upiše bitan trijumf.

Izabrane vesti

De Kolo je bio najefikasniji sa 20 poena, a ubeležio je i šest asistencija. Ispratili su ga Paris Li sa 17 poena, Jusufa Fal sa 13, za manje od devet minuta na parketu, kao i Majk Skot koji je pored 13 poena imao i pet uhvaćenih lopti.

U poraženom sastavu 19 poena Džordana Takera, dok je strašan dabl-dabl upisao Di Džej Kuper sa 16 poena i 14 asistencija. Janis Moran je postigao 15 poena, Luis Saliven 12, dok je do 10 brojao Kelan Grejdi.

Prvi pik Asvela za upražnjenu poziciju na klupi je selektor Nemačke Gordon Herbert, ali ostaje da se vidi da li će uprava kluba uspeti da se dogovori sa nemačkim savezom, koji odbija da pusti kanadsko-finskog stručnjaka da paralelno sa selektorskom ulogom ima i klupski angažman.

Kako bilo, najtrofejniji francuski tim za pet dana čeka daleko veći izazov, pošto u Astrobal Arenu stiže Virtus iz Bolonje, koji je vezao tri pobede u Evroligi.



tagovi

AsvelKK AsvelNando De Kolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara