Košarkaši Asvela (©Starsport)
Košarkaši Asvela (©Starsport)

Asvel ubacio stotku Dižonu, ima dve meč lopte na strani

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.06.22. | 22:19

Sastav iz Vilerbana na pragu finala

Bliži se kraju još jedna košarkaška sezona. Dele se karte za finala širom Evrope, a na pragu borbe za trofej u Francuskoj je ekipa Asvela. Branilac trona je posle dramatične četvrtfinalne serije sa Šoleom izgleda pronašao željeni ritam i na putu je da pometla Dižon u polufinalu. Posle 81:68 u prvoj utakmici kod kuće, u drugoj je prebacio stotku i imaće dve meč lopte na strani - 101:90.

Odličan početka izabranika Ti Džej Parkera, koji su posle 10 minuta igre imali 10 poena prednosti. Dižon je zaigrao nešto bolje u nastavku, ali je na odmor otišao sa još većim minusom (12). Posle povratka sa odmora potpuno buđenje gostiju, koji serijom 11:0 tope minus na samo dva poena. Usledilo je i izjednačenje, ali je Asvel uspeo da spreči preokret.

Izabrane vesti

Ispostavilo se da ga je samo odložio, pošto trojkom u finišu trećeg perioda gosti stiču prednost i sa tri poena viška odlaze na poslednji odmor. Usledila je rezultatska klackalica u prvoj polovini odlučujućeg perioda, a onda je Asvel vezao 10 poena i preokrenuo. Tu je slomio rivala, u finišu stigao i do dvocifrenog viška i zasluženo slavio.

Blistao je Eli Okobo sa 26 poena, dok su odlični u pobedničkom timu bili i Kris Džons sa 20, kao i Markos Najt sa istim učinkom. Jusufa Fal je brojao do 14 uz sedam skokova. Bivši centar Partizana i Crvene zvezde Džejms Gist postigao je osam poena uz po dva skoka i dve asistencije.

Dejvid Holston je odigrao odlično u poraženoj ekipi, postigao 28 poena, ali su ga ispratili samo Sajmon Čejs sa 20 i Rašard Keli sa 14 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Asvel je na pobedu od finala, a prvu meč loptu imaće u Dižonu u ponedeljak (20.30). Drugi polufinalni par čine Monako i Pau Ortez. Vodi ekipa Saše Obradovića sa 1:0, a drugi duel u Gaston Medesin dvorani na programu je u subotu od 16.15.


tagovi

AsvelDižonLNB Pro AEli OkoboKris DžonsDžejms Gist

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara