Ergin Ataman (©Reuters)
Ergin Ataman (©Reuters)

Ataman: Moj sin je vidovnjak, pobedićemo za svet! Nadam se da mi se Musa neće osvetiti

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.05.24. | 15:07

“Voleo bih da protiv Real Madrida igramo u seriji od pet ili sedam utakmica. Nadam se da će na tribinama biti 10.000 naših navijača i da ćemo igrati kao u Oaki”, kaže trener Panatinaikosa

Može Erginu Atamanu da se stavi na teret da često nepotrebno podgreva atmosferu i diže tenzije, ali da zna šta radi – definitivno zna. U svakom trenutku. Kada je Makabi u Oaki napravio brejk i poveo, bez ustezanja je poručio: ili Panatinaikos ide na Fajnal-for Evrolige ili ja iz njega. Došao je do Berlina, da bi u njemu, pre no što je počeo završni turnir, imao verbalni sukob sa navijačima. Sa policajcem, navodno, i fizički.

Sijaset puta je kraj terena, ali i van dvorana, pravio cirkus. To je njegov način da dođe do cilja. I dobro mu ide. Panatinaikos je na pobedu od evropske titule, sutra će protiv Real Madrida od 20.00 igrati za najdragoceniji pehar u klupskoj košarci sa ove strane bare. Nije ostao dužan za novi šou.

Izabrane vesti

Dilemu nema, Evropa dobija novog vladara. Panatinaikos će svrgnuti Real Madrid sa trona. Biće lakše ako dvorana u Berlinu bude puna kao Oaka. Svakako će grčki klub imati frenetičniju podršku.

“Veliki je ovo izazov. Odlaskom na Fajnal-for smo zadovoljili svet, sada želimo da pobedimo u finalu. Nadam se da ćemo imati podršku 10.000 navijača i da će biti kao da igramo u Oaki. Bilo bi to veoma značajno za nas, jer smo u Oaki izgubili jednu ili dve utakmice, i to u poslednjim sekundama”, poručio je Ergin Ataman pred finale i dodao:

“Došli smo ovde osećajući energiju sveta, siguran sam da ćemo sutra pobediti za Panatinaikosove navijače. Zabeležite to, siguran sam! Ako budemo igrali kako igramo u Oaki, moji igrači će dati sve od sebe i pobediti. Naš tim to zaslužuje”.

Prisetio se dana kada je odlučio da Efes zameni Panatinaikosom i šta mu je sin rekao…

“Moj sin je na početku sezone bio tužan što sam napustio Efes. Ali, kada je osetio karakter Panatinaikosa, tim i atmosferu u Oaki, počeo je da govori da ćemo stići do finala i pobediti. Možda je on vidovnjak”.

Kendrik Nan i Matijas Lesor (©Reuters)Kendrik Nan i Matijas Lesor (©Reuters)

Ergin Ataman je poslednji trener koji je dve godine uzastopce osvajao Evroligu. Trijumfuje li sutra Real Madrid, takav podvig napraviće i Ćus Mateo. Motiv više za turskog stratega u finalu.

“Ćus želi da bude uzastopni pobednik. Ali, ne želim to da mu dopustim, jer sam ja to poslednji uradio u Evroligi. To će biti dodatna motivacija za mene”.

Fajnal-for je nepredvidiv, dinamičan, na njemu su podložna iznenađenja. Draže bi treneru Atinjana bilo da se igra u seriji.

“Iskreno, više volim NBA sistem. Voleo bih protiv Real Madrida da igram u seriji od pet ili sedam utakmica. Ali, sezona je duga, posoje i nacionalni šampionati, to bi bilo nemoguće. U ovom sistemu i ovom trenutku mislim da je ovo najbolje rešenje”.

Moglo je u finalu da dođe i do velikog grčkog derbija, tek onda bi policija u Berlinu imala pune ruke posla… Ali, nemilosrdan je bio Real Madrid. Pregazio je Olimpijakos, a najbolji strelac bio je Džanan Musa sa 20 poena. Čovek koji je imao nesporazume sa Erginom Atamanom, dok su bili u Efesu, biće velika opasnost po njegov tim.

“Došao sam usred sezone i nisam mogao da očekujem da ću igrati koliko želim. Znate Erginov i moj karakter… Razmenili smo nekoliko reči na treningu i van njega. Ali, osvojili smo titulu te godine. To je nešto što mora da se poštuje. Uradio je neverovatan posao. Mnogo sam naučio od Šejna Larkina i Vase Micića, mnogo su mi pomogli da budem u ovom položaju”, govorio je Džanan Musa na konferenciji pred finale o saradnji sa turskim trenerom.

Zakucavanje Džanana Muse (©Reuters)Zakucavanje Džanana Muse (©Reuters)

A, onda nešto što se ne viđa svaki dan…

“Želeo bih da kažem da kao trener ponekad napravite greške”, priznao je Ergin Ataman da mu nije baš svaki potez bio dobar i nastavio:

“U toj sezoni smo osvojili Evroligu. Džanan je došao sredinom sezone, odmah posle NBA i nisam mu dao mnogo vremena. Bilo je loše za mene i Efes što smo ga izgubili i što je otišao u Real Madrid. On je njihova zvezda”.

Ne bi Turčin bio to što jeste da ne podgreje atmosferu u prostoru u kome se nalazi.

“Ali, nadam se da sutra neće biti na terenu da mi se osveti”.

Uzvratio je Džanan Musa...

“To ćemo još videti”, kroz osmeh je as Real Madrida završio konverzaciju sa nekadašnjim trenerom.



tagovi

EvroligaKK PanatinaikosKK Real MadridErgin AtamanDžanan Musa

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara