©MN Press
©MN Press

Ataman potpisao na još dve godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.05.21. | 16:16

Anadolu Efes nagradio turskog stručnjaka za plasman na Fajnal for Evrolige

Igrao je Efes minule sezone fantastičnu košarku, predvođen tandemom Vasilije Micić - Šejn Larkin je dominirao Evroligom, ali ga je pandemija virusa korona sprečila da pokuša da se domogne trona. Na startu tekuće je sastav iz Istanbula imao određenih problema, ali se na vreme konsolidovao, izborio plasman u plej-of, gde je sa madridskim Realom odigrao fantastičnu seriju i tek u petoj utakmici obezbedio kartu za Keln. Samo par dana nakon velikog trijumfa, trener Ergin Ataman nagrađen je novim ugovorom.

Stigao je 55-godišnji turski stručnjak u redove Efesa 2017. godine i tako otpočeo svoj treći mandat u klubu iz Istanbula. Godinu dana posle velikog uspeha sa ekipom Galatasaraja i osvajanja Evrokupa, dobio je glavnu ulogu u novom projekti Pivara.

Izabrane vesti

Posle razočaravajuće prve sezone i samo sedam ostvarenih pobeda u Evroligi, oformio je Ataman paklen bekovski tandem, leta 2018. godine u klub su stigli Micić i Larkin. Osvojena je titula, domogao se Efes i finala Evrolige, gde je poražen od moskovskog CSKA. Minule je lestvica dodatno podignuta, pandemija je ipak prekinula fantastičnu godinu Pivara, ali su u tekućoj na dobrom putu da makar ponove uspeh iz 2019. godine (u Turskoj su pretrpeli samo jedan poraz).

Ataman je pre dve godine potpisao dvogodišnji produžetak saradnje, pa je sada učinio isto, te će i u naredne dve sezone sa klupe predvoditi turskog velikana.

Osim Efesa i Galatasaraja, tokom trenerske karijere predvodio je i Turk Telekom, Pinar Karšijaku, Montepaski, Ulkerspor, Fortitudo i Bešiktaš. Četiri puta je bio šampion Turske, toliko puta je osvojio i Kup, a pre 19 godina je sa Sijenom osvojio i FIBA Saporta Kup. Tokom karijere je vodio 319 u Evroligi, ostvario je 155 pobeda i pretrpeo 164 poraza.



tagovi

Anadolu EfesErgin Ataman

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara