Ergin Ataman (©MN Press)
Ergin Ataman (©MN Press)

Ataman sve bliži Panatinaikosu, Ražnatović stiže u Atinu na pregovore

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.04.23. | 12:17

Zna se i ko bi mogao da bude jedno od prvih pojačanja

Kako stvari stoje, novi trener Panatinaikosa biće Ergin Ataman!

Ovakav rasplet ne treba da iznenadi nikog, jer danima, pa čak i sedmicama sve ukazuje da će turski stručnjak preuzeti klupu posrnulog grčkog velikana. Poslednje informacije donosi ugledni grčki sajt Sport 24 koji ističe da bi već tokom dana u Atinu trebalo da stigne Atamanov agent Miško Ražnatović sa idejom da nastavi pregovore i dođe do potencijalnog dogovora o angažmanu.

Izabrane vesti

Podsetimo, nedavno su u Beogradu zajedno razgovarali Ataman, Ražnatović i prvi čovek Panatinaikosa Dimitris Janakopulos što je zapalilo košarkašku javnost da je dogovor blizu. Posle Efesovog neslavnog kraja u prvoj fazi Evrolige Ataman je priznao da se kraj saradnje bliži i da je vreme da okrene novi list u trenerskoj karijeri, čak i da je spreman da bude "novi Željko Obradović Panatinaikosa" dok je poznati košarkaški agent u nedavnom razgovoru za grčki SDNA rekao da "proces traje" i nije želeo previše da govori o tome, mada je kroz redove ukazao da pregovori idu u pravom smeru.

Kako se navodi, glavni cilj razgovora biće da se utvrdi da li Zeleni mogu da zadovolje finansijske zahteve turskog stručnjaka, kao i da ponude dovoljno jak projekat kako bi izabrao prelazak u Atinu.

Sa eventualnim dolaskom Ergina Atamana na klupu, nazire se i ko bi mogao da bude prvo pojačanje Panatinaikosa za narednu sezonu. Naime, Ražnatović će sa ljudima iz kluba razgovarati i o prelasku Naza Mitru Longa.

Bek milanske Olimpije trebalo bi uskoro da završi proceduru dobijanja grčkih papira na osnovu porekla, čime bi se kao domaći igrač stavio na raspolaganje Dimitrisu Itudisu u reprezentaciji i ne bi se vodio kao naturalizovani igrač. To bi bio veliki plus ne samo za Panatinaikos, već i za nacionalnu ekipu koja je nedavno naturalizovala Tomasa Vokapa i koji je takođe u opticaju da zaigra za Helene na Mundobasketu kasnije ove godine.

Iskusni bek je sa Manekenima letos potpisao ugovor na dve sezone, ali nije previše igrao zbog jake konkurencije u ekipi i povrede. Upisao je 21 meč u Evroligi uz prosečno 17 i po minuta, 7,4 poena (35,2 odsto za tri), te po dve asistencije i skoka.

Iako ima ugovor na još godinu dana, Sport24 navodi da postoji nada da bi isti mogao da bude raskinut, što bi olakšalo prelazak Mitru Longa u Atinu.


tagovi

Ergin AtamanMiško RažnatovićKK PanatinaikosEvroligaNaz Mitru Long

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara