(©MN Press)
(©MN Press)

Ataman: Teško je igrati na Partizanovom terenu, Panter će biti u timu

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.11.23. | 16:33

„Željko je trener na posebnom nivou“, kaže strateg Panatinaikosa

Utakmica sa mnogo emocija. Na jednoj strani Željko Obradović protiv kluba u kojem je osvojio najviše trofeja u karijeri, na drugoj Matijas Lesor koji je „do juče“ bio ljubimac navijača Partizana.

A, sve to garnirano velikim značajem utakmice i za crno-bele i za zeleno-bele, koje s klupe predvodi Ergin Ataman, čovek koji često zna da gestovima „zapali“ publiku u Beogradu.

Izabrane vesti

Turski strateg je svestan koliko je teško igrati pred navijačima Partizana i to je prvo istakao pred polazak za Beograd.

To je suština Evrolige: nekada klubovi dolaze u našu dvoranu i igraju u jako teškoj atmosferi za njih, a sada smo mi u takvoj situaciji, jer je i Partizanov teren težak za svakog protivnika. Ali, verujem da možemo da se snađemo u takvom ambijentu. Najbitnije je da se držimo svoje taktike tokom utakmice“, istakao je Ataman za grčke medije.

Pored publike, trener grčkog velikana je kao jedan od najjačih aduta Partizan Mozzart Beta izdvojio Željka Obradovića.

Partizan je jako dobar tim sa Željkom na klupi. Imali su probleme sa povredama u poslednje vreme, ali protiv nas će se na teren vratiti njima mnogo bitan igrač Kevin Panter. Biće ovo i veliki izazov za sve u Panatinaikosu, jer ovaj klub ima dugu istoriju sa Obradovićem. Željko je trener na posebnom nivou u odnosu na sve sa toliko osvojenih trofeja. Imali smo mnogo mečeva jedan protiv drugog dok smo bili u Turskoj, ovo sada je nova situacija za nas. Treneri jesu jako bitni, međutim, igrači su ti koji dobijaju ili gube utakmice“.

Istakao je Ataman da je za njegov tim utakmica u Beogradu od velike važnosti.

„Tim je naučio kako da igra odbranu u našoj dvorani i kako da trči u napad. Kada igramo u gostima moramo da budemo obazriviji, da ne gubimo lopte i da se trudimo da kontrolišemo ritam utakmice. Pobede na strani su jako bitne, ako želite da se plasirate na F4 ili da budete makar u prvih šest u Evroligi“, podvukao je Ergin Ataman.


tagovi

EvroligaErgin AtamanKK PanatinaikosKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara