Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Atentat na kralja

Vreme čitanja: 4min | uto. 25.04.23. | 09:02

Večeras od 20 časova i 45 minuta počinje plej-of serija Evrolige između Real Madrida i Partizan Mozzart Beta. Crno-beli žele odmah da zadaju udarac najtrofejnijem klubu Evrope

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Madrida)

Na Trgu Filipa Drugog, kralja Španije iz 16. veka, gde se nalazi prelepi Viznik centar, dvorana gde će se igrati večerašnji meč, izabranici Željka Obradovića vrebaće iz senke. Uprkos svim očekivanjima, u 20.45 istrčaće na parket sa jasnom namerom da bace Real Madrid na kolena.

Izabrane vesti

Odmah, na prvoj utakmici plej-of serije Evrolige, dok još niko ne shvati šta se dešava ni u kakvom je naletu tim Partizan Mozzart Beta sa igračima koji su u ubistvenoj formi, sa prstom na obaraču.

"Svi bismo voleli da bude neka trojka u poslednjoj sekundi", pomalo u šali, a pomalo u zbilji je rekao Alen Smailagić dok je iza njega iz uglova nemilice na treningu rešetao Džejms Naneli. Amerikanac koji je već nekoliko puta puta donosio pobede u poslednjim sekundama.

"Like an assassin (kao atentator, engl. prev.)", rekao je Zek Ledej dok je posmatrao kako Naneli u serijama pogađa.

Na kraju krajeva, biće potrebno baš to. Da svi budu ubistveni i pogađaju kada god im se otvori najmanja prilika. Ne samo Naneli i Panter. Potrebna je i ludačka energija Alena Smailagića i Alekse Avramovića, dominacija Dantea Egzuma, smirenost Zeka Ledeja i snaga Matijasa Lesora, a tu su i momci iz senke, Uroš Trifunović i Danilo Anđušić, spremni da zapucaju sve sa ciljem da se sruši Real Madrid.

20.45 (1,35) Real Madrid (16,0) Partizan Mozzart Bet (3,70)

Da je večeras u pitanju istorijska utakmica dovoljno govori činjenica da Srbija ima predstavnika u plej-ofu Evrolige prvi put još od 2016. godine kada je Crvena zvezda igrala protiv CSKA. Tada je armija bila nemilosrdna i slavila sa 3:0.

Danas, sedam godina kasnije, protivnik nije armija, već kralj, najtrofejniji klub u istoriji takmičenja, ali preko puta sebe za protivnika ima najtrofejnijeg trenera sa igračima koji su spremne za akciju.

"Imamo plan, stručni štab je smislio sve, a na nama je da ih slušamo. Svesni smo da protivnik ima jaku ekipu, ali mi imamo igrače istog kalibra. Detalji će odlučti, a ako ostanemo koncentrisani u ključnim momentima, imamo priliku da pobedimo", kaže Zek Ledej.

Istorija nije na strani crno-belih. Od 2002. godine, Real ga je na svom terenu pobedio svih devet puta. Sada mnogi smatraju da bi i jedna pobeda u Madridu bila izvanredan uspeh.

"Došli smo ovde da pobedimo. Pobeđivali smo na gostujućim terenima i neprijateljskom okruženju, ali ne smemo da budemo brzopleti. Idemo iz napada u napad smireno", dodao je Ledej.

Recept za dobru igru u Madridu postoji. Pokazali su to izabranici Željka Obradovića ove sezone kada su u 10. kolu otvorili meč atomskom košarkom. Ubacivši Realu čak 40 poena. Ipak, kasnije su posustali, ali su definitivno pokazali da je Kralj ranjiv, a posebno je bio ranjiv u Beogradu kada je i srušen u grotlu Arene. Ipak, u prva dva meča su u Madridu, vetra u leđa sa tribina neće biti s obzirom na svega 120 karata koje su obezbeđene za gostujuće navijače, ali to ne znači da tim nije spreman za senzaciju.

Niko nije ni očekivao da će Obradovićeva četa biti ovde kada su u decembru imali četiri pobede i devet poraza, pa su se onda transformisali u timčinu koja melje sve pred sobom. Padali su i Olimpijakos, Panatinaikos, Monako... malo ko je pronalazio rešenje protiv hladnokrvnih atentatora u crno-belom dresu.

20.15 (1,70) Monako (15,0) Makabi (2,40)

Da li će to uspeti umorni Real koji je igrao u Badaloni u nedelju uveče, a onda pokušao preko Evrolige da izdejstvuje odlaganje ove utakmice, ali zbog TV prava im to nije dozvoljeno... moraćemo da sačekamo večeras i vidimo.

Ono što je zasad postalo kristalno jasno, šta god da se dogodi večeras, crno-beli tim se neće predati. Ponovo će u četvrtak veče istrčati sa istim ciljem, da napadne Kralja i pokuša da ga svrgne sa prestola.

EVROLIGA, PLEJ-OF - ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Utorak

20.15 (1,70) Monako (15,0) Makabi (2,40)

20.45 (1,35) Real Madrid (16,0) Partizan Mozzart Bet (3,70)

Sreda

20.00 (1,17) Barselona (20,0) Žalgiris (6,00)

20.45 (1,35) Olimpijakos (16,0) Fenerbahče (3,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanKK Real MadridEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara