Foto: www.fiba.basketball
Foto: www.fiba.basketball

Australijanke se sa +60 iskupile za poraz od Francuskinja

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.09.22. | 15:25

Kanađanke jedine stopostone u našoj grupi posle druge runde

Iskupile su se košarkašice Australije za kiks na startu Svetskog prvenstva. Domaćin turnira je u drugom kolu deklasirao Mali sa 60 razlike i došao do prve pobede u grupi – 118:58 (56:22).

Značajno su Australijanke popravile šut za tri poena u odnosu na meč sa Francuskom. U prvom kolu pogodile su tek pet trojki iz 23 pokušaja, dok je danas uspešnost bila preko 50 odsto. Pogodile su izabranice Hoakina Brizele 18 od 33 šuta za tri poena, što je u najvećoj meri uticalo na to da razlika bude kolika je bila…

Izabrane vesti

U pobedničkom timu je čak sedam košarkašica meč završilo sa dvocifrenim brojem poena. Prednjačila je Ezi Megbegor sa 15, dok su Kejla Džordž, Darsi Garbin i Sara Blicavs imale po 14. U taboru Malija istakla se Đeneba Ndijae sa 15 koševa, a samo je još Kamite Elizabet Dabu bila dvocifrena sa deset.

U drugom meču naše grupe Kanada je savladala Francusku i tako ostala jedini tim sa stopostotnim učinkom u dva kola – 45:59 (17:29).

Kanađanke su meč prelomile čvrstom odbranom u prvom poluvremenu. Napravile su seriju 6:0 u uvodnim minutima utakmice, a na pauzu otišle sa još jednom serijom 9:0, odnosno sa prednošću od 12 poena (29:17). U nastavku su Francuskinje podigle kvalitet igre, ali to nije bilo dovoljno čak ni da umanje zaostatak, te su zajedno sa Srbijom, Japanom i Australijom ostale na polovičnom učinku posle dva kola.

Zapaženu partiju u redovima Francuske pružila je Gabi Vilijams sa 13 poena, inače jedina dvocifrena košarkašica u poraženoj ekipi, dok je Kanađanke predvodila Nira Filds sa 17 poena.

SVETSKO PRVENSTVO ZA KOŠARKAŠICE

GRUPA B

Drugo kolo

Srbija - Japan 69:64

Francuska - Kanada 45:59

Mali - Australija 118:58



tagovi

ženska košarkaSvetsko prvenstvo za košarkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara