Screenshot - twitter.com/KKCedOL
Screenshot - twitter.com/KKCedOL

Austrijski reprezentativac pojačao konkurenciju u reketu Cedevite Olimpije

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.11.23. | 15:03

Rašid Mahalbašić do kraja sezone u Ljubljani

Najavljen je dolazak Rašida Mahalbašića u Cedevitu Olimpiju, a sada je stigla i potvrda iz Ljubljane. Iskusni centar je parafirao saradnju sa Zmajevima do kraja sezone i pridružiće se Karlu Matkoviću, Šonu Džonsu i Aleksandru Šaškovu u reketu.

Mahalbašić je rođen u Sloveniji, ali je karijeru počeo u Austriji. Potom je igroa i za Fenerbahče, Tofaš, Split, Zlatorog, Prokom, Nimbruk, Astanu, Nižnju Novgorod, Beledije, Real Betis, Oldenburg, Monako, Breogan i Burgos. Dakle, ima ogromno internacionalno iskustvo iza sebe.

Izabrane vesti

Igrao je i Evroliku sa Prokomom pre 10 godina, sakupio 53 nastupa u Evrokupu, a dva puta je bio i član idealne petorke nemačkog šampionata, kada su individualna priznanja u pitanju.

Član austrijske reprezentacije je od 2009, a poslednji put je igrao u njeom dresu tokom pretkvalifikacija za Evrobasket 2025 i beležio 21,5 poena, kao i po šest asistencija i skokova. Stilom igre podseća na Nikolu Jokića (naravno, o razlici u kvalitetu ne treba trošiti reči), jer je veoma svestran, odlično razmišlja u napadu i neretko je bio jedan od glavnih kreatora u ekipama za koje je nastupao, iako sa visinom od 211 centimetara igra na poziciji centra.

Cedevitu Olimpiju su povrede Matkovića i Šaškova ubedile da pronađe rešenje na tržištu i izbor je pao na 33-godišnjeg košarkaša rodom iz Jesenica.

"Rašid Mahalbašić je trenirao sa prvim timom nekoliko dana i sada smo uspeli da postignemo dogovor d anam se pridruži pred veliki broj mečeva koji nas očekuje u narednom periodu. U pitanju je iskusan igrač, dokazan na evropskim terenima i verujemo da će doprineti našoj igri na terenu svojim karakterstikama", rekao je sportski direktor Cedevite Olimpije Vlado Ilievski.


tagovi

Cedevita OlimpijaKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara