Deni Avdija (Shutterstock)
Deni Avdija (Shutterstock)

Avdija opčinio Voriorse: Stiv Ker lično došao u Atlantu da ga gleda

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.10.20. | 10:05

Radna etika tinejžera ostavila snažan utisak

Manje od mesec dana ostalo je do NBA drafta, a priče o Deniju Avdiji kao drugom piku Golden Stejt Voriorsa sve su češće i deluju sve realnije. Najnovija informacija koju je plasirao Atletik, kaže da je svita Voriorsa na čelu sa Stivom Kerom prevalila put od 3.500 kilomentara i došla u Atlantu kako bi se svojim očima uverila u potencijale koje poseduje reprezentativac Izraela. A ono čemu su prisustvovali oborilo ih je sa nogu.

Tinejdžer koji pokriva pozicije tri i četiri, zadivio je Voriorse ne samo po pitanju brojnih košarkaških kvaliteta. Gledajući ga kako trenira, posmatrači su bili oduševljeni, a posle sastanka i upoznavanja, utisci emisara tima iz San Franciska su se stopili u jedan. Avdija je “sjajno dete“, sa zadivljujućom radnom etikom.

Izabrane vesti

U različitim predviđanjima tokom 2019. i 2020. godine, sin nekašnjeg kapitena Crvene zvezde Zufera Avdije označen je kao košarkaš koji će biti visoko pozicioniran na predstojećem draftu, od petog do desetog mesta. Golden Stejt će ove godine birati drugi, tako da bi nekadašnji košarkaš Makabija mogao da se nađe u samom vrhu pikova.

Brojnim kvalitetima i reznovrsnošću, 19-godišnjak mogao bi da se uklopi igračke šeme i košarku koja je krasila Voriorse u prethodnih šest sezona. Iako postoje neoumice oko toga koju bi ulogu u ekipi mogao da preuzme. Jer bi njegova igra mogla da se preklapa sa Drejmondom Grinom. U svom mandatu u Makabiju, pokazao je da može da bude i kreator igre i ostavljano mu je dosta prostora u pik en rol situacijama. Usavršavanjem tog segmenta, mogao bi da se nametne i kao pomoćnik Stefa Karija. Odličan je i u tranzicionoj igri, od koša do koša, a to je nešto što apsolutno odgovara stilu Voriorsa koji vole da trče i šire teren.

Ali o tom potom. Trostruki šampion iz prethodnih šest sezona dao je ozbiljan nagoveštaj koga će izabrati, ali da sačekamo draft koji je na programu 18. novembra.



tagovi

Deni Avdija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara