Luka Mitrović
Luka Mitrović

Avramović i Mitrović složni: Ušli smo nervozno, ali zasluženo smo pobedili

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.02.24. | 22:22

Utisci posle pobede na startu kvalifikacija za Evrobasket

Nije bilo lako, ali na kraju Srbija je ostvarila sigurnu pobedu protiv Finske na startu kvalifikacija za Evrobasket. Ovoga puta su ekipu povukli Luka Mitrović i Aleksa Avramović koji su bili najbolji pojedinci na parketu.

Avramović je podsetio na partije iz Manile kada je umnogome pomogao da Srbija osvoji srebrnu medalju, a sada je imao 18 poena uz četiri ukradene lopte.

Izabrane vesti

"Hvala divnoj publici koja je došla da nas podrži. To nam je značilo kada smo bili u nekom padu. Ušli smo u meč sa tenzijom, ali posle smo uspostavili našu igru i našu odbranu. Na kraju zasluženo odneli pobedu, znamo da je Danska pobedila Gruziju, oni će sada sigurno biti silno motivisani", rekao je Avramović za Sport klub.

Potom je istakao:

"Nama je sada cilj da osiguramo drugu pobedu u ponedeljak".

Jasno je bilo da je Aleksa miljenik publike i da je dobio ovacije od svih na tribinama, posebno najmlađih.

"Hvala im puno, uvek je lepo kada neki igrač može da utiče na decu. Nadam se da će tako biti u sledećem prozoru, a mi ćemo se boriti za pobedu", dodao je Avramović.

Svoje utiske izneo je i Luka Mitrović koji je imao 19 poena uz devet skokova. Na ovoj utakmici, Mitrović je bio i kapiten Srbije.

"Još uvek nestvarno, navikavam se na to zvanje. Prelepo. Nema mnogo lepših pirznanja u karijeri od ovoga".

Usledila je kraća analiza utakmice.

"Znali smo da će biti težak meč. Finci nisu zvučni na papriu, ali igraju izuzetno agresivno, malo su nas iznenadili. Došli su ovde da se pobiju, žargonski rečeno. Kada smo malo smirili ritam meča i pametnije odigrali u napadu, ostavili smo im manje postora".

Za Sport klub je pričao i Filip Petrušev.

"Najbitnije da smo pobedili, bila je malo i nervoza. Atipično su igrali, nekada mislim da i oni ne znaju šta rade. Dok smo se navikli na način igre, posle toga je bilo mnogo bolje. Jedna konkretnija ekipa, sa boljim pojedincima od Finske.

I Petrušev se osvrnuo na narednog protivnika - Gruziju.

"Izgubili su večeras i jasno je da će biti motivisan. Pravi test za nas, ali imamo kvalitet", rekao je Petrušev.


tagovi

Aleksa AvramovićLuka Mitrovićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara