Aleksa Avramović (©fiba.basketball)
Aleksa Avramović (©fiba.basketball)

Avramović: Nema nepobedivog tima na prvenstvu, želim samo da obradujem Srbiju

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.09.23. | 16:41

"Znamo da možemo da pobedimo svakog na ovom turniru. Italija se desila u pravom trenutku, kada poraz nije značio i eliminaciju", dodaje bek reprezentacije Srbije

Košarkaši Srbije pobedom nad Dominikanskom Republikom obezbedili su plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva kao drugoplasirani iz Grupe I, iza Italije. Na narednom koraku čeka ih Litvanija, ali Orlovi su prikazali sjajnu igru protiv Karla Entonija Taunsa i drugova, te su slavili sa ubedljivih 112:79.

Aleksa Avramović je posle susreta stao pred novinare i izneo utiske. Posvetio je trijumf Boriši Simaniću koji još nije izašao iz bolnice nakon operacije, posle udaraca koji je dobio tokom utakmice sa Južnim Sudanom u prvoj fazi.

Izabrane vesti

"Samo tu utakmicu protiv Italije smo odigrali slabo, sve ostale, kao i kompletne pripreme smo odradili na visokom nivou. I ova utakmica je pravi proizvod svega što smo radili svih ovih nedelja zajedno. Hemija je fenomenalna, trener nas je podigao na pravi način, to nam je dalo vetar u leđa. Znamo da možemo da pobedimo svakog na ovom turniru. Italija se desila u pravom trenutku, kada poraz nije značio i eliminaciju, a ovde je značio i mi smo pokazali karakter, bilo je i preko 40 razlike... Fenomenalna reakcija i igra, ovo je bilo uz Borišu. Nadamo se da će što pre izaći iz bolnice, molimo se za njega i on je deo ovoga", rekao je Avramović.

Poremetila je situacija sa Simanićem čitav tim, pa nema sumnje da je i to uticalo na ishod utakmice sa Italijom.

"Samo ću vam reći da niko nije spavao čitavu noć. To je bilo dan pred utakmicu sa Italijom. Ne tražim opravdanja, jednostavno, svi smo ljudi i svi smo se zabrinuli za njega, pogotovu kada se tražila krv. Malo više nas je to poremetilo, ali ne tražimo opravadanja. Ovo je prava reakcija posle ta dva turbulentna dana".

Orlovi će u četvrtfinalu igrati protiv Litvanije.

"Sve je moguće. Nema nepobedivog tima na prvenstvu. Ne zanima me ko će biti, samo želim da obradujem Srbiju", zaključio je Aleksa Avramović.

Nikola Milutinov je odigrao još jedan odličan meč, iskrivio obruče u dvorani u Manili snažnim zakucavanjima. Igra odlično tokom čitavog turnira.

"Prija mi što sam ove godine sa ekipom. Imamo odličnu energiju, hemiju, verujemo jedni drugima kad nam možda drugi ne veruju i zbog toga se desila ova velika energija i ovakva pobeda, koja nam mnogo znači. Teško nam je pao poraz od Italije, hteli smo da odreagujemo i samo tako treba da nastavimo", rekao je centar Srbije.

Poraz od Italije teško je pao, ali podigli su se Orlovi u pravi čas.

"Pričali smo između sebe. Znamo gde smo grešili, mogli smo mnogo bolje, ali to je sada prošlost i treba da se okrenemo četvrtfinalu i odigramo najbolje što možemo".

Srbija je imala i lepu podršku navijača protiv Dominikane.

"Drago mi je što sam video da ima dosta naših navijača. Kako vreme prolazi, nadam se da će ih biti još više u četvrtfinalu. Stvarno su nam dali snagu i energiju da igramo ovako", zaključio je Milutinov.

Vanja Marinković je odigrao odličan meč (16 poena), a slaže se sa Avramovićem da je poraz od Italije došao u pravi čas.

"Dobro je što smo izgubili, ako već gubimo, da to bude u grupi i od Italije koja nam pravi problem treći put u dva-tri godine. Ako je morao poraz, dobro je da je bio taj. Malo smo gledali taj meč, malo njih i krenuli jako od starta. Postavili ton koji želimo i slavili".

Motivacija je na najvišem nivou.

"Znamo da je veliki ulog i šta je sledeće, gde smo. Ako ti ovo nije neka velika motivacija, ne znam šta je", zaključio je Marinković.



tagovi

Mundobasket 2023košarkaška reprezentacija SrbijeAleksa AvramovićNikola MilutinovBoriša Simanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara