©Star Sport
©Star Sport

Avramović: Ostaje gorak ukus zbog Kupa, ali napadamo sve ostale pehare koji su na raspolaganju

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.02.22. | 19:58

“Posedujemo kvalitet, podići ćemo se i pronaći pravi put do osvajanja trofeja“, kaže bek crno-belih

Kada je Željko Obradović na konferenciji za novinare po završetku finala Kupa Radivoja Koraća otkrio da je Aleksa Avramović zadobio povredu – mada ga nije imenovao – niko u datom momentu nije znao šta to znači za Partizanovog beka i kolika ga pauza čeka.

Mozzart Sport je u međuvremenu uspeo da stupi u kontakt sa klupskim doktorom Momom Jakovljevićem koji je potvrdio prelom, a zatim i da će se Avramović staviti na raspolaganje za predstojeće utakmice sa Slovačkom, što se potvrdilo na večerašnjem okupljanju.

Izabrane vesti

Avramović je sa klupe gledao saigrače, a nos mu je bio pokriven posle medicinskog nameštanja.

"Dobro se osećam. Dobio sam udarac i slomljen je nos. Pauziram samo danas, već sutra se vraćam, samo da mi se uradi maska", kaže Avramović i dodaje:

"Dve-tri nedelje mi je obavezno da nosim masku. To je nešto što se često dešava u sportu, nije to nikakva novost. Ovde smo svi u službi reprezentacije, da pomognemo svako koliko može da ostvarimo obe pobede nad Slovačkom. Biće važne obe utakmice za nastavak takmičenja".

Imao je Partizan četiri utakmice u osam dana, ali je stao na poslednjoj stepenici do trofeja. Da li postoji umor posle svih obaveza?

"Generalno, nisam umoran uopšte, fizički se odlično osećam. Sada je totalni fokus na onom što sledi u petak i ponedeljak. Već smo u tome, radimo analize, gledamo kako da se što bolje spremim".

Slovačka je dosta namučila Letoniju kao gost u prošloj utakmici, što je signal reprezentaciji da bude oprezna.

"Očekujem da će igrati agresivnu košarku. Imaju osnovu tima koja igra dugo na okupu, neki igrači koji mogu da doprinesu u napadu. Mi moramo da odgovorimo jakim pristupom u odbrani, jer se tako menja tok utakmica. Ako budemo imali odličan pristup odbrani, desiće se pozitivne stvari u napadu i mi ćemo rasti kao tim. Očekujem da ćemo odigrati dve dobre utakmice i pobediti".

Kup je završen ubedljivim porazom od Crvene zvezde, ali Avramović ne klone duhom, već najavljuje da će ceo tim da se podigne iz nokdauna i napasti sve preostale trofeje.

"Atmosfera je bila fantastična, Crvena zvezda je pobedila, čestitao sam im na trijumfu. Jednostavno, ostaje gorak ukus, jer prvi trofej koji smo mogli da osvojimo – nismo. Nećemo klonuti duhom, napadamo sve ostalo što možemo napasti. Posedujemo kvalitet, možda smo bili u blagom padu forme kroz neke prethodne utakmice. Podići ćemo se i pronaći pravi put do osvajanja trofeja".


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara