Aleksa Avramović (©Mozzart Sport)
Aleksa Avramović (©Mozzart Sport)

Avramović realan: Odbrana od tranzicije katastrofa, ali glava gore

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 22:45

”Nismo bili defanzivno fokusirani, imali smo slabu agresivnost. To je to, ovo je teško gostovanje, iz ovoga možemo samo da izvučemo pouke, idemo na analizu”, rekao je srpski reprezentativac

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Tel Aviva)

Probao je Aleksa Avramović da drži Partizan Mozzart Bet u igri, ali nije mogao sam. Nedostajali su poeni saigrača, energični srpski bek ubacio je 24 poena, ali nedovoljno za nešto više.

Izabrane vesti

Jasno je da Parni valjak nije bio ni blizu željenog nivoa u oba smera, Željko Obradović je govorio da je ekipa odigrala potpuno suprotno od onoga za šta se spremala večeras u Tel Avivu, a Avramović ističe da je posebno loša bila igra u odbrani.

”Čestitke Makabiju, zaslužena obeda. Igrali smo katastrofa u odbrani, to je odlučilo pobednika. Imali smo previše izgubljenih lopti, mnogo lakih poena smo primili. Nismo bili defanzivno fokusirani, imali smo slabu agresivnost. To je to, ovo je teško gostovanje, iz ovoga možemo samo da izvučemo pouke, idemo na analizu”, rekao jer Avramović.

Jasno je srpskom reprezentativcu gde je pošlo po zlu.

”Generalno već znamo šta smo uradili loše, taj jedan od najvažnijih segmenata igre, odbrana u tranziciji nam je bila katastrofalna. Baš smo, baš bili loši. Baza, osnov svake odbrane je primiti što manje poena iz kontranapada, mislim da smo mi primili preko 20 sigurno. Nemam pojma. Ne možeš sa dobrim napadom i lošom odbranom, ne možeš da se nadaš pobedi. Ali glava gore”.

Da li je atmosfera u dvorani bila faktor?

“Njihova hala je uvek puna, Makabi je simbol izraelske košarke, bili su fantastični, prelepa atmosfera, ali nije nas to ništa poremetilo, navikli smo da igramo u bučnoj atmosferi”.

Pi Džej Doužer ističe da ekipa mora da nauči iz poraza.

”Težak poraz. Možemo dosta da izvučemo iz ovoga. Otvorilo nam je oči. Bolje što se desilo pre nego posle. Imamo vremena da se vratimo na pravi kolosek”.

Doužer je odigrao prvu utakmicu u Evroligi...

”Bilo je sjajno. Sjajna atmosfera, imaju dobre navijače, veoma intenzivna utakmica, izašli su spremni”.

Šta prvo treba da se popravi?

“Videćemo kada večeras pogledamo snimak. Bićemo bolji”.

Da li te je lično nešto iznenadilo?

”Ne bih rekao da sam bio iznenađen. Ali jeste otvorilo oči celoj ekipi, da vidimo na čemu moramo da radimo”.

Partizan Mozzart Betu je naredni meč u Sloveniji, protiv Krke u Novom Mestu. Duel je na programu u nedelju od 16 časova.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetAleksa AvramovićPi Džej DoužerEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara