Dragan Bajić (©АБА League/Dragana Stjepanovic)
Dragan Bajić (©АБА League/Dragana Stjepanovic)

Bajić: Ponekad histerišem na Radanova, ali ga obožavam – najveći problem mu je samopouzdanje

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.04.22. | 16:11

"Zvezda je kvalitetnija i to se večeras pokazalo. Srećan sam što smo ponovo u plej-ofu, ali nećemo se zadovoljiti. Idemo da makar namučimo Cedevitu, a bilo bi dobro da se vratimo u Beograd", priča trener Igokee posle poraza od Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Igokeu na kraju ligaškog dela sezone u ABA ligi (85:66). Crveno-beli sa prvog mesta idu u plej-of u čeka ih pauza od skoro mesec dana, dok Igokea već 30. aprila putuje u Ljubljanu na megdan Cedeviti Olimpiji u preliminarnoj rundi doigravanja. Pobednik će se za finale boriti sa srpskim šampionom.

Trener Igosa Dragan Bajić nije bio preterano nezadovoljan iako su njegovi puleni pretrpeli težak poraz. Na kraju, sastav iz Laktaša može da se pohvali da je uz Partizan jedini savladao ekipu Dejana Radonjića u regionalnom prvenstvu.

Izabrane vesti

"Zvezda je možda u boljem takmičarskom ritmu, dve nedelje smo bili bez utakmice. Svakako je i kvalitetniji tim od nas i to se pokazalo. Moram da istaknem, sve što smo dosad napravili smo napravili kao tim. Zato smo napravili dobar rezultat. Večeras igrači su klupe nisu dali doprinos i na kraju smo pretrpeli težak poraz. Zvezda igra čvrstu odbranu i tera protivnika da gubi lopte, ali primili smo 36 poena iz grešaka - to je nedopustivo", rekao je Bajić.

Zadovoljan je ostvarenim u tekućoj sezoni, ali ide na megdan Cedeviti sa željom da odigra makar još dva meča u dvorani Aleksandar Nikolić.

Jako sam srećan i ponosan na stručni štab i igrače što smo ponovili rezultat iz prošle sezone i plasirali se u plej-of. Možda još veći uspeh s ozbirom na okolnosti. Imali smo probleme sa koronom, otišao nam je prvi plejmejker usred sezone. Gledajući timove koji su budžetima daleko ispred, mislim da smo ostvarili odličan rezultat petim mestom. Ambicije kluba i za sledeću sezonu su da imamo kontinuitet dobrih igara i nastupa u Ligi šampiona, ali i da priključimo mlade igrače iz akademije, Nećemo se sad zadovoljiti, pokušaćemo da makar namučimo Cedevitu i bilo bi dobro da se vratimo u Beograd na megdan Zvezdi”. 

O narednom rivalu ima samo reči hvale. Smatra da ekipa Jurice Golemca može i do samog kraja.

Cedevita igra sjajnu košarku i jedan je od kandidata za najviši plasman. Spremamo se, pojačali smo malo trening, iskoristili ove dve sedmice da pojačamo rad i što spremniiji dočekamo plej-of i BiH ligu. Nije jednostavno pretiti takvom tim. Sve je otvoreno". 

Ljubljančani su dobili 22 od 23 poslednje utakmice, ne računajući slovenački prvenstvo koje igra sa drugim timom. Ipak, pokazali su određene slabosti u sinoćnjem okršaju sa FMP-om u Železniku.

"Videlo se da je Golemac rotirao i odmarao igrače. Spremaju se za utakmicu protiv Burse u četvrtfinalu Evrokupa. Imaćemo više svežine, biće umor i velika potrošnja kod njih prisutna, igraju kvalitetne utakmice u Evropi. Pokušaćemo što bolje da se spremimo. Cedevita preti sa svih pozicija, igra možda i najlepšu košarku u poslednje vreme. Biće teško, ali čovek mora da veruje. Verovao sam uvek u ovaj tim, u svaki meč ulazio pun samopouzdanja, tako će biti i ubuduće". 

Boje Igokee od minulog leta brane i dva dobro poznata lice klubu sa Malog Kalemegdana – Stefan Đorđević i Aleksa Radanov.

"Đorđević je zbog nedostatka minutaže izgubio na samopouzdanju. Potpisao je na dve godine i siugrno će biti u boljem kapacitetu naredne sezone. Aleksu obožavam, ponekad histerišem na njega, ali imam strpljenje. Njegov najveći problem je samopouzdanje, iako je bio jedan od najtalentovanijih igrača u zemlji. Biće potrebno vremena, bitno je da ostane strpljiv. Na rad i ponašanje nemam primedbe, ima šansu da napravi lepu karijeru”, zaključio je Bajić.



tagovi

IgokeaKK Crvena zvezdaDragan BajićAleksa RadanovStefan Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara