Majk Meloun i Nikola Jokić (AFP)
Majk Meloun i Nikola Jokić (AFP)

Balkanski špijun u Denveru: Ako mi daju nagradu, daju mi

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.04.22. | 10:45

"Ne postoji nikakvo konkretno takmičenje za MVP nagradu. Zna se ko je MVP. Ima i drugih sjajnih igrača... Ali ono što je Nikola uradio ove godine, sa ovim timom, sa svim onim kroz šta smo morali da prođemo je neverovatno!", rekao je trener Nagetsa Majk Meloun posle istorijskog učinka srpskog reprezentativca

Denver se u četvrtak uveče po ko zna koji put naklonio Nikoli Jokiću. Ponovo je dvoranom odjekivalo MVP, MVP, MVP... Čini se nikad glasnije nisu bile ovacije srpskom centru koji je postao prvi igrač u istoriji sa najmanje 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija u jednoj sezoni. Još dok je trajala utakmica sa Memfisom, društvene mreže su bile preplavljene pohvalama Jokiću koji je, kako samo to on zna, još jedan udaren lični pečat NBA istoriji, prokomentarisao hladne glave na kojoj je ovog puta morao da nosi traku zbog povrede zadobijene u prvoj četvrtini.

Izabrane vesti

"Lep momenat. Mislim da je kul" rekao je Nikola posle meča, ne zaboravljajući da se zahvali publici, "Uvek su na mojoj strani, uvek nam donose energiju."

Ne samo navijači Denvera već i dobar deo stručne javnosti nema dilemu ko je najkorisniji igrač ove sezone. A, možda najlepše obrazloženje dao je trener Nagetsa Majk Meloun.

"2.000 poena, 1.000 skokova, 500 asistencija", raskolačenih očiju i povišenim tonom, poput srpske glumačke legende Bate Stojkovića u filmu Maratonci trče počasni krug, kada čita dimenzije koje mu je doneo Bogdan Diklić, Meloun je apostrofirao neverovatan Jokićev učinak, "Ovaj tip je stvarno to uradio! Znam da sam veoma pristrasan, priznajem to svim srcem, ali ne postoji nikakvo konkretno takmičenje za MVP nagradu. Zna se ko je MVP. Mislim, ima i drugih sjajnih igrača... Ali ono što je Nikola uradio ove godine, sa ovim timom, sa svim onim kroz šta smo morali da prođemo je neverovatno!"

Neverovatno će zvučati ukoliko NBA, posle svega što je Jokić postigao ove sezone, proglasi nekog drugog igrača za najkorisnijeg. Ali, to srpskog centra ne dotiče.

"Ima mnogo momaka koji odlično igraju, mnogo ekstra talentovanih igrača. Na meni je samo da ostanem na zemlji, da ne razmišljam o tome, već samo na koji način da pobedimo", objasnio je Jokić koji već ima jednu MVP nagradu. Onu iz prošle sezone.

A u ovoj je još bolji. Nebrojeno puta je pomerao granice...

"Jesam pobedio prošle sezone, ali ne znam da li li je ova bolja. Ako je dovoljno dobra za nagradu - super. Ali to ne možete to da kontrolišete. Ako je daju, daju je", rekao je Nikola, opet podsećajući na još jedno remek delo Duška Kovačevića (Balkanski špijun) i vanvremensku rolu Bate Stojkovića, kao što je vanvremenska NBA rola Jokića.

Iako je uradio nešto što nije niko pre njega, Nikola je priznao da ima drugi razlog da pamti doveka četvrtak 7. april 2022. godine.

"Moj brat je dobio ćerku. Košarka je važna, ali postoje daleko važnije stvari u životu. Jedva čekam da izađu iz porodilišta i da ih vidim."

A Felipe Ajhbenger, brazilski stručnjak za snagu, kondicioni trener Nagetsa koji je najzaslužniji za Jokićevu savršenu pripremljenost, jedva je čekao da se utakmica završi kako bi uzeo od njega traku za glavu koju je srpski centar prvi i verovatno poslednji put nosio, iako je Meloun dobacio da je iznenađujuće kako mu dobro stoji.

"Izgledao sam sjajno, ali neću da vam dozvolim da me dvaput vidite s trakom na glavi", našalio se Jokić, "Felipe je odmah uzeo traku i rekao da će da je proda na Ibeju. Možemo da podelimo zaradu. Možda će da vredi mnogo."

A vredeo je medijima i jedan momenat iz svlačionice. Supružnici, pevačica Kijara i Rasel Vilson, vlasnik superboula sa Sihoksima, a odnedavno član Bronkosa došli su da čestitaju Jokiću na velikom dostignuću. On se malo zbunio na pitanje novinara koliko zna o pevačici.

"Osećam se loše. Ne pratim je, ne znam. Mislim, sreo sam ih, ali to nije moja muzika. Ne slušam američku muziku. Ako je budem slušao, kazaću vam. Rasela znam."

U narednim danima će Meloun reći da li će Nikola odigrati poslednji meč u sezoni, protiv Lejkersa (ponedeljak), jer želi da ga odmori za plej-of. Ali...

"On nosi ovaj tim već 80 utakmica i ne mogu tek tako da ga "izbacim". kada sam ga (protiv Memfisa) izveo u poslednjoj deonici on me je pogledao u stilu "Već (idem napolje)?“ kazao je Meloun za momka koji je u večeri u kojoj je postao prvi NBA igrač sa 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija u sezoni postao tek drugi košarkaš, posle Karla Melouna (u aprilu 1988.) sa nanizanih pet dabl-dabl učinaka sa najmanje 35 poena po meču.

MVP...



tagovi

Nikola JokićNBA ligaDenver NagetsMajk Meloun

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara