Balša Koprivica (© Star Sport)
Balša Koprivica (© Star Sport)

Balša Koprivica: U glavi mislim da mogu sve, nisam ni blizu svog kapaciteta

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.04.23. | 16:04

Mladi centar je protiv Igokee odigrao prve minute još od drugog januara kada je morao na pauzu zbog mononukleoze

Partizan Mozzart Bet u najbitniji deo sezone ulazi sa još jednim igračem u rotaciji. Posle 98 dana pauze, crno-beli su protiv Igokee mogli da računaju na mladog Balšu Koprvicu. Iako je odigrao svega nekoliko minuta, to je bio znak da Željko Obradović računa na centra koji nije bio miljenik sreće ove sezone, ali uprkos tome ostao je pozitivan. Odigrao je 13 utakmica do sada na dva fronta. Prva velika pauza se dogodila zbog preloma šake u novembru protiv Panatinaikosa, a onda je u januaru stigla i mononukleoza taman kada je uhvatio ritam.

Izabrane vesti

"Dobro se osećam da vam pravo kažem, iako sam imao samo jedan pravi trening sa ekipom pred utakmicu", priča nam Koprivica dok ga sve veći broj mališana okružuju na parkingu arene za fotografisanje.

Svestan je i on dužine pauze i da neće moći preko noći da dobije veliki minutažu.

"Nisam ni očekivao da ću puno igrati, možda bih odigrao i koji minut više da smo poveli ranije. Trener mi je rekao da ostanem miran i spreman, sa više treninga i kako utakmice budu dolazile igraću sve više i više".

I publika je prepoznala momenat, na samom početku utakmice protiv Igokee je Balša dobio najveći aplauz, a kada je ušao dobio je ovacije.

"Naježio sam se. Zahvalan sam kada me navijači Partizana podrže, a i zahvalan sam što sam deo ovog kluba".

Nije Koprivici bilo lako kada je početkom januara uhvatio pravi ritam posle operacije šake u kojoj sada ima manju metalnu šipku posle preloma koji je doživeo u Atini. Krenuo je na terenu da pokazuje raskošan talnat da bi samo potom morao na novu višemesečnu pauzu, ovoga puta zbog mononukleoze.

"Neko vreme sam morao da budem na striktnom mirovanju".

Ali...

"Relativno brzo sam mogao da se vratim normalnim aktivnostima, naravno ne treningu, ali sam mogao da funkcionišem".

Sada je samo košarka u glavi mladog centra.

"Teško je ući u ritam utakmice i glavom biti u svemu. Doduše glava nije problem kod mene, ja sam psihički potpuno spreman, ali telom ne baš. U glavi mislim da mogu sve, ali nisam ni blizu svog kapaciteta. Zato su tu treneri da me uvode postepeno i njima verujem"

Kao i svi navijači Partizan Mozzart Beta i Balša je sa strane pratio najveće uspehe tima koji je nanizo veličanstvene pobede i na kraju obezbedio plasman u plej-of Evrolige.

"Super je bilo, sećam se da sam bio ubeđen u pobedu protiv Monaka i na kraju su momci uspeli. Stvarno je lepo. Sada imamo meč protiv Panatinaikosa u petak gde možda čak možemo i da dodatno poboljšamo plasman, a uz navijače je sve moguće".

Sada je glavna tema na koga bi crno-beli mogli u četvrtfinalu elitnog takmičenja.

"Nemamo te diskusije u svlačionici, nama je u suštini sve isto. Svakako ćemo igrati protiv nekog jakog, da li je to Monako, Real, Barselona ili Olimpijakos, nijetoliko bitno. Daćemo sve od sebe", završava Koprivica razgovor za Mozzart Sport.


tagovi

KK PartizanBalša Koprivica

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara