©Reuters
©Reuters

Bankero spreman da nastavi u istom ritmu, Mari daleko od igara pre povrede

Vreme čitanja: 4min | ned. 30.10.22. | 14:28

Pred nama je bogato NBA veče

Nedelja NBA navijačima dođe stvarno kao neki praznik. Znamo da su utakmice nedeljom u mnogo boljim terminima za Evropljane nego drugim danima, a danas imamo stvarno šta da gledamo. U 20 časova počinje meč između Nju Orleansa i Klipersa, a s početkom u 23 su na rasporedu tri utakmice: Boston - Vašington, Klivlend - Nju Jork i Detroit - Golden Stejt. U ponoć počinje meč San Antonio - Minesota, pola sata kasnije Dalas - Orlando, a noćni program donosi dvoboje Finiks - Hjuston i Lejkers - Denver. Mi vam donosimo nekoliko naših saveta za klađenje.

ENTONI EVDARDS (broj poena na meču 24,5, tip više, kvota 1,85)

Izabrane vesti

Jedna od stvari koja je zanimala sve ljubitelje NBA košarke ove sezone je kako će da funkcioniše ekipa Minesote nakon što je u njihove redove stigao Rudi Gober? Eksperiment s dva visoka centra je potpuno suprotan od trenda da se košarka igra sa niskim postavama, a iako igra Timbervulvsa na otvaranju sezone nije najleša na svetu ipak imaju lep skor 4-2. Gober i Karl-Entoni Tauns uče jedan od drugog, a sve najbolje koristi Entoni Edvards. On je najbolji strelac ekipe s prosekom od 23,8 poena po utakmici, a ima i 6,8 skokova te 4,2 asistencije. Edvards je stvarno u dobroj formi, a od pet poslednjih utakmica u četiri je postigao najmanje 29 poena - jedino je podbacio u prvoj utakmici protiv San Antonija. Već u drugoj im je ubacio 34 poena, a zanimljivo je da Minesota večeras opet igra protiv Sparsa, već treći put u sezoni. Mislimo da je onaj prvi meč između ove dve ekipe bio samo loš dan za Edvardsa i da će da nastavi da potvrđuje kako je itekako s razlogom bio prvi pik na draftu prije dve godine.

BOJAN BOGDANOVIĆ (broj poena na meču (19,5), tip više, kvota 1,85)

Bojan Bogdanović jedan je od košarkaša koje od početka sezone 'guramo' na naše tikete. Nije to ni čudno kada se zna da je hrvatski košarkaš odlično otvorio svoju epizodu u Detroitu gde je ovog leta došao iz Jute. Bogdanović sjajno koristi činjenicu da su protivnici Pistonsa koncentrisani na Kejda Kaningema koji mu otvara dosta prostora za šut sa distance, a Hrvat ove sezone ne greši mnogo. Na proseku je od 23 poena po utakmici uz sjajnih 51,7% šuta i 51,15 za tri i prvi je strelac svoje ekipe. Najmanje postignutih poena na jednoj utakmici ove sezone je 16, a u poslednja tri susreta je bez problema prebacio 20 poena. Danas Pistonsi igraju protiv Golden Stejta što znači da će Bogdanovićev tim opet teško do pobede, ali on bi mogao opet da ima dobru utakmicu jer bi mogao da mu čuvar bude Drejmond Grin koji nije više toliko brz u izlasku na spoljni šut kao što je bio nekada.

PAOLO BANKERO (broj poena na meču (23,5), tip više, kvota 1,85)

Još jedan igrač kojeg volimo da igramo na našim tiketima je Paolo Bankero. Prvi pik ovogodišnjeg drafta je odlično ušao u svoju ruki sezonu. U svakoj od šest utakmica postigao je najmanje 20 poena, a trenutno je na proseku od 23,5 poena, 8,3 skoka, 3,8 asistencija i 1,3 ukradenu loptu. Nije loše za igrača od 19 godina. Bankero je pokazao veliku zrelost u igri, vidi se da je poptuno spreman došao u NBA ligu i Orlando u njemu ima igrača za budućnost. No, nas zanima sadašnjost, a u njoj Orlando večeras igra protiv Dalasa koji u svojoj ekipi na poziciji 'četvorke' baš i nema nekog fizički toliko snažnog igrača koji bi mogao da uspori Bankera. Čini nam se da bi mladi košarkaš i večeras mogao da ima odličnu partiju.

DŽAMAL MARI (broj poena na meču (15,5), tip manje, kvota 1,85)

Kako će da izgleda Džamal Mari? To je pitanje koje je mučilo sve navijače Denvera koji su dugo čekali drugog igrača svoje ekipe da se vrati na parket nakon teške povrede. Ono što smo videli u prvih pet utakmica je da je Mari jako daleko od forme koju je imao pre povrede, ali i da trenutno ne mogu da izvedu neki veliki zaključci. U Denveru jako paze na Marijev oporavak, trenutno igra u proseku 25,6 minuta po utakmici i to se neće promeniti sledećih nedelja, a on je na proseku od 12,4 poena uz 41% šuta i 30,4% za tri poena. Od pet dosadašnjih mečeva samo je jednom uspeo da prebaci večerašnju marginu, a s obzirom na očekivanu minutažu i formu u kojoj se nalazi ne verujemo da će drugi takav meč da bude večeras protiv Lejkersa.


tagovi

Entoni EdvardsBojan BogdanovićPaolo BankeroDžamal Mari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara