Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Barani test vožnja za Tel Aviv: Pali se crno-bela mašina

Vreme čitanja: 5min | pon. 02.10.23. | 08:16

Pred utakmicu sa Mornarom čini se jedina dilema je kako će Obradović raspodeliti minutažu?

Posle istorijske sezone kada se Partizan Mozzart Bet vratio na ABA tron posle pune decenije, Parni valjak kreće u nove izazove. Sve što se desilo u junu može da se arhivira kao lepa prošlost na koju navijači mogu s vremena na vreme da se vraćaju, ali ono što predstoji je sada najbitnije. Vreme je da se napadnu novi trofeji, da se krene u novu seriju pobeda, sa novim elanom i željom. Prvi koji stoji na putu timu Željka Obradovića ka tim ciljevima je Mornar iz Bara koji će kročiti na parket Štark Arene u ponedeljak od 19 časova.

Biće ovo idealna test vožnja za crno-bele pred znatno atraktivniju utakmicu koja ih čeka ove nedelje, a to je prvo kolo Evrolige s obzirom da već u sredu Partizan putuje za Tel Aviv, a u četvrtak igra protiv slavnog Makabija na njihovom terenu. Do tada Mornar će služiti kao protivnik koji će istestirati finalne varijante šampiona regiona pre nego što krene sezona i na drugom frontu. Naravno da niko nema nameru da potcenjuje Barane, a ponajmanje Partizan, ali isto tako svi su svesni enormne razlike u kvalitetu.

Izabrane vesti

Kompletna Evropa zna šta Partizan uspeo da uradi ovoga leta. Sve je počelo sa Kevinom Panterom i njegovim novim ugovorom koji je pokrenuo ostatak glavnih igrača da urade isto. Region će ponovo na delu gledati i Zeka Ledeja, Džejmsa Nanelija, ali i Aleksu Avramovića i Alena Smailagića. Crno-beli ponovo imaju i NBA šmeka u ekipi s obzirom da su tu Pi Džej Doužer i Frenk Kaminski, a za raznovrstnost je zadužen Mateuš Ponitka.

Kada sva ova imena posložite na papir, a onda se setite da je tu i Ognjen Jaramaz, Balša Koprivica, Tristan Vukčević, Uroš Trifunović i Danilo Anđušić, prirodno je i normalno očekivati da Partizan uđe u sezonu ubedljivo i sa pobedom. Posebno jer je u pitanju premijerna utakmica u Areni o kojoj se pisalo širom sveta prošle sezone, a s obzriom da je ponovo oboren rekord po broju sezonskih ulaznica, a predsednik kluba Ostoja Mijailović je istakao da ih ima 16.000 prodatih, onda je istinski spektakl zagrantovan.

Barani su tu samo da začine čitav događaj i naravno da pokušaju što skuplje da prodaju kožu. Brojke su svakako na strani Partizana. Crno-beli su slavili na pet prethodnih utakmica protiv Mornara, a zanimljivo da su prethodne dve ABA sezone sa Željkom Obradovićem na klupi, startovane na apsolutno identičan način. Naime, Partizan je prošlu, ali i sezonu pre te krenuo sa nizom od sedam pobeda i oba puta je taj niz u osmom kolu prekidala Crvena zvezda.

Što se tiče forme Partizana, ona je za sada donekle misterija. Ako se osvrnemo na rezultate tokom priprema, onda možemo da konstatujemo da su počele sjajno sa šest uzastopnih pobeda (Hapoel, Turk Telekom, CSKA, Fuenlabrada, Mega, Igokea), ali je onda sve finiširano porazima od SC Derbija u finalu Superkupa, a potom su dvocifrene prednosti prokockane protiv Efesa i Bajerna. Sve to ipak, ne mora ništa konkretno da znači protiv Mornara koji je bio u određenim problemima tokom leta.

Barani su među poslednjima u ligi krenuli sa pripremama, a kako stvari stoje, glavni cilj će biti obezbediti opstanak, baš kao što je to bio slučaj i prošle sezone. Međutim to neće sprečiti predstavnika iz Crne Gore da ponovo igra atraktivnu košarku koja se bazira na izrazito potentnom napadu sa puno šuteva za tri poena.

Teško da takvom igrom mogu da ugroze izabranike trenera Obradovića koji ima spremne varijante na apsolutno svakoj poziciji, samo je pitanje kako će biti raspoređena minutaža. Da li ćemo već od prvog kola gledati Pantera i Ledeja sa punom minutažom, ili će možda ovo biti prilika za Anđušića da namesti nišanske sprave, možda za Tristana Vukčevića da uđe u ritam kako bi dobio i neke minute u Tel Avivu. Naravno posebna pažnja treba da se obrati i na novajlije koje u ponedeljak igraju prve takmičarske utakmice u crno-belom dresu (Doužer, Kaminski i Ponitka).

Što se Mornara tiče, skoro ceo tim je promenjen. Ovog leta su stigli povratnik Antabija Voler (već u dva navrata nosio dres Mornara), Džejkobi Bojkins, Džamal Džonson, Dvajt Marej, Makol Mavijen, Milić Starovlah, Aleks Gavrilović i Strahinja Jovanović. Ugovore su produžili Nemanja Vranješ i Milija Miković, i iduće sezone u Baru će igrati Marko Kovačević, te nekoliko mladih igrača iz prošle sezone.

"Mnogo je novih igrača, imamo gotovo novi tim. Novim igračima želim da poželim toplu dobrodošlicu, kroz treninge i utakmice ćemo svi zajedno, uključujući i nas iz stručnog štaba, probati da damo sve od sebe. Utakmice dobijaju igrači, a gube treneri, tu se ništa neće promeniti. Nadam se da ćemo od prvog dana, što je najbitnije, napraviti jednu pravu porodičnu atmosferu, koja je uvek krasila ovaj klub. Iza takve atmosfere i stoje svi naši rezultati. Teško je sada govoriti o ambicijama i rezultatima, jer imamo novi tim, treba sve to posložiti, pa ćemo videti. U svakom slučaju, doveli smo igrače u koje verujemo. Kad mi stanemo iza igrača i ekipe, to je to, nema više unazad. Čeka nas uzbudljiva i izazovna sezona, sa nikad jačom ABA ligom, sa mnogo izuzetno jakih ekipa, sa dva evroligaša i dve ekipe koje će igrati Evrokup", rekao je Mihailo Pavićević, trener Mornara. 

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

Za kraj da se osvrnemo i na zdravstveni bilten Partizan Mozzart Beta, jer kao što je svima poznato, Željko Obradović nije mogao da računa na Mateuša Ponitku u finišu priprema. Poljak je propustio turnire u Podgorici i Atini zbog neugodnog udarca u rame koje je zadobio na meču protiv Fuenlabrade. Ipak, terapije su urodile plodom i prema poslednjim informacijama on će biti u konkurenciji za tim.

Kako će Obradović sve raspodeliti na prvoj utakmici, videćemo od 19 časova.

---------------

GLEDAJ UŽIVO NA MOZZARTBET.COM

Od ove sezone veliko iznenađenje za sve posetioce sajta mozzartbet.com.

SVE prenose utakmica Evrolige i Evrokupa moći ćete da pratite na našem sajtu, i to na stranici namenjenoj uživo klađenju.

Evroliga će biti nikad neizvesnija, nikad zanimljivija, i nikad dostupnija - dovoljno je samo da budete besplatno registrovani na sajtu mozzartbet.com i sve utakmice najbolje evropske košarke biće vam dostupne putem lajv strima.

Registruj se na mozzartbet.com i uživaj u najboljoj košarci.

---------------

ABA LIGA - 1. kolo

Petak

Split - SC Derbi 72:76

/Stivenson 18 - Drobnjak 15/

Subota

Cedevita - Mega 89:87

/Kobs 19 - Topić 25/

Budućnost - Zadar 103:73

/Mihailović 24 - Božić 22/

Igokea - Crvena zvezda 63:81

/Tanasković 16 - Tobi 19/

Nedelja

Borac Mozzart - Cibona 86:79

/Frenklin 17 - Aranitović 21/

Ponedeljak

17.00 FMP - Krka

19.00 (1,85) Partizan Mozzart Bet (hendikep -21,5) Mornar (1,85)



tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićKK MornarABA

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara