Vasilis Spanulis (©Starsport)
Vasilis Spanulis (©Starsport)

Barcokasov savet kolegi Spanulisu: Najbolje što može da ti se desi je da dobiješ otkaz

Vreme čitanja: 1min | pon. 17.10.22. | 08:37

Od srca...

Emotivan meč u drugom kolu prvenstva Grčke. Vasilis Spanulis opet na parketu, doduše, ovog puta u cipelama, kao trener Peristerija, protiv svog Olimpijakosa. Očekivano, poražen je (79:101), tu bi i mnogo bolji treneri bili nemoćni, ali nije se Peristeri predao bez borbe.

Na kraju, ruka-ruci i prijateljski rastanak. I interesantan savet iskusnijeg kolege Jorgosa Barcokasa, koji je prvo izrazio zadovoljstvo što je legendarni bek pronašao angažman.

Izabrane vesti

Fantastično! Trenerska profesija je drugačija od one igračke. Ima tu dosta trenja i dobro je što je Vasilis u idealnom scenariju, u klubu koji će mu dati mogućnost da se razvija bez prevelikog pritiska. U prvensvu Grčke nije toliko važno da li si treći ili peti i on će polako stica iskustvo“, počeo je Barcokas, koji je pored Olimpijakosa vodio i timove kakvi su Himki, Barselona, Lokomotiva Kubanj...

Zato i jedan nesvakidašnji savet starijeg kolege.

Nikada ne delim savete, ali nešto morate da poželite treneru to je da – dobije otkaz. Najbolja stvar koja može da se desi jednom treneru je da bude optušten. Ne govorim o Vasilisu, već uopšteno. Onda postaviš stvari gde treba, vidiš koje su stvari važne, koje nisu. A svakom se desi. Svakom se i desilo. I najuspešniji treneri su u jednom trenutku imali lošu sezonu. U nekom trenutku, svakome od nas je potreban otkaz da bismo karijeru promenili nabolje“, kaže Barcokas.

Zanimljiv ugao gledanja. I tačan pre svega.



tagovi

Vasilis SpanulisJorgos BarcokasKK PanioniosKK Olimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara