Harison Barns (©AFP)
Harison Barns (©AFP)

Barns prvi stao u odbranu Divca: Promenio je Kingse nabolje i postavio kurs ka uspehu

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.08.20. | 19:43

Košarkaš Sakramenta podržava sve što je nekadašnji srpski as napravio

Velike promene dogodile su se u Sakramentu proteklih dana. Generalni menadžer Vlade Divac napustio je klub, ubrzo za njim i dugogodišnji najbliži saradnik Peđa Stojaković, posle još jednog neuspelog pokušaja kluba da se domogne plej-ofa.

Nedugo pošto su Kingsi ponovo omanuli, a Luka Dončić u svom premijernom nastupu u doigravanju ispisuje nove stranice košarkaške istorije, mnogi su se obrušili na Divca zbog odluke da ne draftuje slovenačku superzvezdu i umesto njega uzme Marvina Beglija. Nezadovoljstvo javnosti u Kaliforniji, a pogotovo navijača Kingsa je razumljivo, ali cela priča je mnogo dublja od samo prostih razmišljanja “šta bi bilo, kad bi bilo“.

Izabrane vesti

No, da ne načinjemo opet to poglavlje, posle svih kritika koje je Vlade Divac pretrpeo u poslednje vreme, javio se neko ko je stao u njegovu odbranu. Harison Barns je prvi izašao u javnost i rekao da žali što je legendarni as Kingsa s početka trećeg milenijuma otišao...

“Jako sam zahvalan Divcu za sve što je uradio, ne samo za mene, već za Kingse. Sećam se kako je ovaj klub izgledao kada me je draftovao 2012. godine. Mogu da kažem da je Divac od tada doveo ozbiljne talente u Sakramento i jako se potrudio oko toga. Usmerio je ovu franšizu ka uspehu u budućnosti“, izjavio je Barns za Purple Talk Podcast.

Divac je Barnsa doveo na poslednjeg dana prelaznog roka prošle godine, a kada je ovaj iskoristio opciju da izađe iz ugovora, upravo ga je dojučerašnji generalni menadžer Kingsa nagovorio da potpiše novu četvorogodišnju saradnju vrednu 84.000.000 dolara. Sakramento je plej-of propustio četrnaestu godinu zaredom, od čega pet otkako je Divac u klubu.

“Velika je šteta što nismo uspeli da se probijemo, ali sve je to deo odrastanja“.

Sakramento se dosta mučio u “balonu“ na Floridi, gde je skor bio samo 3-5. Posle sezone u kojoj je sa Dejvom Jergerom uzeo 39 pobeda, Sakramento je u ovoj sa Lukom Voltonom došao do skora 31-41. Posle Divca ulogu privremenog prvog operativca uzeo je legendarni Džo Dumars.

“Džo je čovek koga oduvek poznajem kao nekog s osmehom na licu. Njegov glas se poštuje u NBA ligi i siguran sam da će uraditi sve kako bi franšiza krenula dalje napred“, ističe Barns.



tagovi

Harison BarnsSakramento KingsVlade Divac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara