Kori Higins (©Star Sport)
Kori Higins (©Star Sport)

Barsa bi da raskine sa Higinsom i uštedi 2.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.07.23. | 18:39

Ovo će interesovati večite

Gotovo u samo nekoliko sati, srpska košarkaška javnost obaveštena je sa više izvora da su beogradski večiti rivali zainteresovani za Korija Higinsa.

U danima kada se grozničavo iščekuje konačni rasplet oko budućnosti Nikole Mirotića, Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda navodno prate status iskusnog beka koji se prema tvrdnjama katalonskog Sporta nalazi jako blizu odlaska iz Barselone.

Izabrane vesti

Razlog tome su sve veći problemi sa povredama i duža odsustva sa terena. On je u maju bio na operaciji zbog problema sa bolovima u donjem delu leđa, zbog čega je propustio ostatak sezone u kojem je Barselona osvojila ACB ligu.

Uprkos tome što ima ugovor na još godinu dana, klub navodno pokušava da sporazumno raskine saradnju s obzirom da mu je garantovana plata od dva miliona evra neto! On je u redove katalonskog giganta stigao 2019. godine zajedno sa Nikolom Mirotićem, Aleksom Abrinesom i Brendonom Dejvisom. U prve dve godine Higins je bio jedan od lidera ekipe, a poneo je i epitet MVP Kupa kralja i ACB lige u 2021. godine. Ipak, u poslednje dve sezone, Higins je imao dosta muka sa povredama. Prvo plantarnu fasciju u levom stopalu, zatim su počeli bolovi u leđima...

Zbog svega toga, kao i zbog nagomilanih dugova koji najviše vuku korenje iz fudbalske sekcije, Barsa je spremna da se rastereti i njegovog ugovora, a spekuliše se i dalje da bi to Parni valjak ili crveno-beli želeli da materijalizuju i dobiju još jedan značajan potpis.

U prošloj sezoni nekadašnji igrač CSKA je na 32 utakmice beležio 8,7 poena, 2,2 skoka i 1,7 asistencija.


tagovi

Kori HiginsKošarkaški transferiKK BarselonaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara