Jan Veseli i Džok Lendejl (©Shutterstock)
Jan Veseli i Džok Lendejl (©Shutterstock)

Barsa i novi centar: Situacija s Veselim komplikovana, Lendejl Šarasov džoker

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.07.20. | 14:47

Blaugrana ima i nekih rezervnih rešenja...

Rastanak sa Svetislavom Pešićem realizovan je na inicijativu srpskog trenerskog asa, ali je veliki gubitak u stručnom štabu brzo nadoknadio veliki transfer Šarunasa Jasikevičijusa iz Žalgirisa.

Popularnog Šarasa je u zatekao prilično jasnu situaciju – na bekovskoj poziciji bombastični potpis Nika Kalatesa nadomestio je odlaske Malkolma Dilejnija, Kevina Pangosa i Paua Ribasa, pa se sada praktično traži još samo zamena za dugogodišnjeg centra Anta Tomića.

Izabrane vesti

Hrvatski reprezentativac nedavno je ozvaničio saradnju sa Huventudom iz Badalone, a Barselona je kao prvu metu naciljala Jana Veselog. Međutim, šanse da španski gigant dovede centra iz Češke prilično su male, pošto je ugovorom i dalje vezan za Fenerbahče, a nedavno je obelodanjeno da će Nando de Kolo i on sigurno ostati u Istanbulu i posle leta.

Ipak, katalonski Mundo Deportivo tvrdi da se Janu Veselom jako sviđa Barselona, ali da u Feneru ipak ima visoku platu, gotovo 2.500.000 dolara, što je trenutno možda i ključna tačka razmimoilaženja dve strane. Barselona zbog pandemije virusa korona morala je da smanji budžet, a zbog ostalih visokih primanja u timu ne bi mogla da izdvoji toliki novac za Čeha. Zbog toga su šanse da Veseli pređe u Barselonu, uprkos i dalje visokom budžetu u Kataloniji, male.

Šarunas Jasikevičijus, međutim, ima džokera u rukavu. Radi se o Džoku Lendejlu. Jasikevičijus je sa australijskim centrom imao odličnu saradnju tokom prošle sezone, pa postoji određeno interesovanje da se isto nastavi i u Blaugrani. Lendejl je posle odlične debitantske godine u Partizanu otišao u Žalgiris gde je proletos napravio sledeći iskorak i beležio 11 poena u proseku, te 4,4 skoka i jednu asistenciju u Evroligi.

Problem bi mogao da bude u tome što Lendejl u ovom trenutku ipak traži put do NBA lige. To mu je bio cilj još od momenta kada je stigao u Partizan, a posle dobre sezone u Žalgirisu postoji dobra šansa da privuče pažnju NBA klubova. Sve će zavisiti od toga kakav će format najjače lige sveta biti u narednoj sezoni – od seleri kepa, preko ukupnog broja utakmica i ostalih senzitivnih pojedinosti koji mogu da utiču na kompletan razvoj situacije. Kako će “free agency“ početi od 18. oktobra, to znači da će mnogi slobodni igrači ostati u tom statusu tokom avgusta, septembra, a možda i oktobra i novembra. 

U slučaju da obe varijante propadnu, onda će veći prostor dobiti Artem Pustovij i Rolands Šmits, mada je ideja kluba da u narednom periodu nađe adekvatno pojačanje koje može da pokrije pozicije pet i četiri. Čekamo rasplet.



tagovi

Fenerbahče BekoDžok LendejlJan Veseli

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara