Serđo Skariolo  (Reuters)
Serđo Skariolo (Reuters)

Barsa i Real žele Skariola, Virtus se nada proširenju Evrolige

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.02.23. | 09:53

Italijan ima još godinu dana ugovora sa Virtusom

Ni Real ni Barselona nisu zadovoljni trenerima i narednog leta će imati istu metu – Serđa Skariola.

Lokalni mediji iz Bolonje najavljuju da se Virtusov aktuelni strateg nalazi na meti španskih velikana koji planiraju promene na kraju sezone. Šarunas Jasikevičijus je potrošio kredite u Barseloni i o njegovom nasledniku se uveliko razmišlja, dok Ćus Mateo u Madridu ima za nijansu bolju poziciju ali ni njegov posao nije siguran.

Izabrane vesti

Prvi pik španskih giganata je selektor tamošnje reprezentacije Serđo Skariolo koji je pod ugovorom ca Virtusom i za narednu sezonu. Ali njihova dalja saradnja će u mnogome zavisiti i od statusa italijanskog kluba u evropskim okvirima. Virtus se ove sezone vratio u Evroligu preko pozivnice i još je neizvesno da li će taj status zadržati. Klub iz Bolonje se nada da će Evroliga i FIBA postići dogovor oko reprezentativnih prozora što bi značilo i proširenje elitnog takmičenja za još dva učesnika od naredne sezone. U tom slučaju, Virtus bi skoro sigurno opet bio evroligaš. Da bi zadržao status stabilnog evroligaša, Virtus mora da reši pitanje hale jer njegova hala Paladoca ne ispunjava uslove. Korijere piše da je hangar 35 na bolonjskom Sajmu spreman za rušenje, da se čeka samo zeleno svetlo od gradonačelnika i da bi radovi na adaptaciji nove hale bili gotovi za godinu dana. Uzda se i Virtus i u dobar odnos sa Dejanom Bodirogom, a u narednom periodu će i Maršal Glikman biti gost na nekoj od utakmica italijanskog kluba.

Ali dok definitivno ne budu poznati sudbina oko izgradnje hale i evroligaški status, Virtus će morati da strepi za budućnost i ostanak Skariola. Ne treba trošiti reči kakav bi izazov za sjajnog stručnjaka bio da sedne na klupu Barselone ili da se vrati u Real na čijoj klupi je proveo tri godine pre dve decenije. Pored njega, španski mediji pominju i mogućnost povratka Ćavija Paskvala na klupu Katalonaca kada Jasikevičijus napusti klub.

U Bolonji moraju da budu spremni i na taj scenario, a već se pominju i imena potencijalnih kandidata po koje bi Virtus krenuo ako Skariola ode u Španiju. Lokalni mediji pominju Pabla Lasa koji je bez posla od odlaska iz Reala, Igora Kokoškova koji je takođe slobodan, zatim Andreu Trinkijerija iz Bajerna, pa čak i Ergina Atamana koji bi na kraju szeone mogao da napusti klupu Efesa. Đanmarko Poceko više nije opcija pošto se očekuje da do kraja februara zameni Dejana Radonjića na klupi Panatinaikosa.


tagovi

Serđo SkarioloVirtus Bolonja

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara