Šarunas Jasikevičijus (©AFP)
Šarunas Jasikevičijus (©AFP)

Barsa neće ispratiti finale, odmah leti iz Kaunasa

Vreme čitanja: 1min | ned. 21.05.23. | 18:12

Nakon "metle" protiv Žalgirisa činilo se da bi Katalonci mogli do titule, ali...

Barselona je na Fajnal for Evrolige stigla kao jedini tim bez poraza u plej-ofu, imala je više vremena za pripremu i odmor od ostalih učesnika, ali se na kraju kući vraća bez pobede, kao najgora na završnom turniru - i to odmah.

Naime, iako je prvobitni plan bio da se Šarunas Jasikevičijus i njegovi izabranici avionom u jedan sat posle ponoći vrate za Barselonu, odmah posle poraza od Reala u polufinalu odlučeno je da ekipa ne ostane u Kaunasu za veliko finale, već da odmah posle utakmice za treće mesto krene nazad, prenosi grčka Gazeta.

Izabrane vesti

Posle verovatno najslabijeg izdanja u sezoni, emotivno ispražnjeni i razočarani košarkaši Blaugrane su doživeli težak poraz od Monaka u borbi za treće mesto (78:66). Treći put zaredom su stigli na F4 i još jednom ostali bez titule.

"Veliko razočarenje za mene", rekao je Jasikevičijus na konferenciji za medije.

Ekspresni povratak jasno pokazuje koliko su Katalonci nezadovoljni učinjenim, pa ostaje da se vidi kakva je sudbina litvanskog trenera u klubu, s ozbirom da mu ističe ugovor sa klubom.

Tim menadžer kluba, legendarni Huan Karlos Navaro, istakao je da je ostanak Jasikevičijusa jedna od opcija.

"Bez sumnje, to je opcija. Kao što smo i ranije pričali, pričaćemo na kraju sezone. Sada se okrećemo ACB ligi koja je veoma važna. Kada to bude gotovo, pričaćemo", istakao je Navaro.


tagovi

KK BarselonaŠarunas JasikevičijusHuan Karlos Navaro

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara