Šarunas Jasikevičijus sa košarkašima Barselone (©Starsport)
Šarunas Jasikevičijus sa košarkašima Barselone (©Starsport)

Barsa poput Reala rutinski do prednosti u polufinalu

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.06.22. | 22:55

Miriše na novi El Klasiku za titulu u Španiji

Košarkaši Reala su juče izrešetali Baskoniju na startu polufinalne serije (94:84). Barselona je večeras bila još ubedljivija. Izabranici Šarunasa Jasikevičijusa rutinski su u Palau Blaugranu savladali Huventud i napravili prvi od tri potrebna koraka ka plasmanu u finale - 89:72.

Barsa je sa distance gađala sa odličnih 13/28 i imala potpunu kontrolu skoka (43:26). Povrh toga timski je odigrala daleko kvalitetnije, što pokazuje podatak da je imala 10 asistencija više (23:13).

Izabrane vesti

Nije se u prvoj deonici činilo da će imati lak posao. U veoma tvrdih 10 minuta ubačeno je svega 23 poena, ali je Barsa bila za dlaku ispred. Ipak, dodala je gas u nastavku i na veliki odmor otišla sa devet poena viška.

U trećoj deonici je domaćin postavio stvari na svoje mesto. Dobio pomenuti period sa 29:17 i praktično rešio pitanje pobednika. Poslednjih 10 minuta bili su odrađivanje posla i prilika za sve igrače iz protokola da se upišu u listu strelaca.

Nije uspeo samo Kajl Kurič, a ostale je sa 16 poena (8sk) predvodio Sertač Šanli. Brendon Dejvis je dodao tri manje, dok je dvocifren sa 11 poena bio i Nikola Mirotić.

Sa druge strane po 11 poena ubacili su Pau Ribas i Derek Vilis, dok je 10 dodao Ante Tomić (7sk).

Real i Barsa su tako opravdali uloge favorita na startu serija. Kraljevski klub na parket ponovo istrčava u subotu (18.00), a Huventud će imati priliku da se revanšira Barsi već u nedelju u matineu (12.30).


tagovi

KK BarselonaHuventudŠarunas JasikevičijusACB ligaSertač SanliBrendon DejvisNikola MirotićPau RibasAnte Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara