Riki Rubio (@FCBbasket)
Riki Rubio (@FCBbasket)

Barsa registrovala Rubija za Evroligu u poslednji čas, ali se ne zna da li će igrati

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 19:32

Katalonci ozvaničili ugovor do kraja sezone sa svojim nekadašnjim asom, ali neće forsirati njegov povratak na teren budući da se nalazi u završnoj fazi oporavka od problema sa mentalnim zdravljem

Rečenicom "Dan koji cela Španija slavi", najavila je ugledna Marca povratak Rikija Rubija u Barselonu koja je istog dana i ozvaničila saradnju sa iskusnim plejmejkerom i jednom od najvećih talenata španske košarke u 21. veku.

Uspeli su Katalonci u minut do 12, pre poslednjeg roka koji je podrazumevao današnji dan i termin 18.00 časova, da registruju Rubija za Evroligu, uz veliki znak pitanja oko toga da li će se nastup u elitnom takmičenji i generalno u dresu Barselone dogoditi.

Izabrane vesti

Naime, klub je potpisao sa Špancem ugovor do kraja sezone budući da se igrač trenutno nalazi u završnoj fazi oporavka od problema sa mentalnim zdravljem. To dalje implicira da će Rubio trenirati sa Barselono, a da od uspešnosti i njegovog konačnog oporavka zavisi da li će igrati i koliko će se dugo zadržati u klubu za koji je u ranoj fazi karijere nastupao od 2009. do 2011. godine.

Dakle, Rubio se ugovorom nije obavezao niti dao bilo kakvu potvrdu da će nužno ponovo odigrati zvaničnu utakmicu. Ali sama registracija za najbolje takmičenje koje evropska košarka može da ponudi ipak je pozitivan znak u prilog tome da ćemo majstora koji je tokom NBA karijere nasupa za Minesotu, Jutu, Finiks i Klivlend.

Da Barselona i trener Rođer Grimau neće požurivati 33-godišnjaka i forsirati povratak na teren, pokazuje i zvanično saopštenje kluba: "Zvaničan povratak Ribija Rubija zvaničnim takmičenjima desiće se kada igrač proceni da je prikladno", zvaničan je stav Barselone, a Rubio je svoju poruku poslao putem društvenih mreža: "Razmišljam o tome već nedeljama (o povratku) i posle mnogo, mnogo nedelja rada na svojoj glavi i telu, osećam snažnu želju da vidim kako ću se ponašati i reagovati sa loptom u rukama."

Rubio je propustio veći deo takmičarske 2021/22 i 2022/23 oporavljajući se od povrede prednjeg ukrštenog ligamenta, a prošlog avgusta je potpuno batalio košarku i posvetio se rešavanju problema sa mentalnim zdravljem.


tagovi

KK BarselonaEvroligaRiki Rubio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara