Jan Veseli, Tomaš Satoranski, Toko Šengelija (Foto: Shutterstock, AFP)
Jan Veseli, Tomaš Satoranski, Toko Šengelija (Foto: Shutterstock, AFP)

Barsa sprema promene: Veseli umesto Dejvisa, na radaru Satoranski i Šengelija

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.05.22. | 03:51

Posle razočarenja u Beogradu katalonski klub sprema novi plan za napad na vrh Evrope

Barselona je na Fajnal for u Beogradu stigla sa željom da se popne na krov Evrope. Posle velikih ulaganja, poraza od Efesa u finalu prošle godine, osvajanje titule u Španiji, Kupa kralja, prvog mesta u ligaškom delu Evrolige - bila je gotovo pod imperativom da je osvoji. Nije uspela i glavni grad Srbije će što pre pokušati da zaboravi. Okreće se završnici španskog prvenstva, ali i pripremanju tima za narednu takmičarsku godinu.

Promena će biti, to je jasno kao dan. Prva najverovatnije na centarskoj poziciji, jer je Brendon Dejvis odbio da produži ugovor. Na njegovo mesto mogao bi da dođe Jan Veseli, a klub razmišlja i o Tornikeu Šengeliji. U spoljnu liniju Barsa bi da vrati Tomaša Satoranskog, prenosi Mundo Deportivo.

Izabrane vesti

Kako se navodi, rešavanje centarske pozicije je prioritet. Dejvisu ističe ugovor, odbio je dve ponude da ga produži, jer su mu ponuđeni slabiji uslovi. Njega navodno pomno prate Olimpija Milano i Anadolu Efes, a navodno ima i načelni dogovor sa Manekenima.

Tako se Barsa bacila u potragu i označila Veselog kao prvu metu. Dobio je ponudu i navodno je i sam zagrejan da se okuša u Kataloniji. Ipak, morao bi da pristane na manja primanja. Već se može smatrati veteranom, sve više ga muče i povrede. Pre dve godine je ova priča takođe bila aktuelna, ali je bivši igrač Partizana na kraju ostao u Fenerbahčeu.

Mogao bi u Palau Blaugrani da zaigra i u tandemu sa zemljakom Satoranskim. Češki košarkaš je pre šest godina napustio Barselonu, tri potom proveo u Vašingtonu, dve u Bulsima i u sezoni za nama igrao za Nju Orleans i San Antonio pre nego što se vratio u redove Vizardsa. Na leto postaje neograničeno slobodan i ukoliko ne pronađe novo uhlebljenje u NBA, sva je prilika da bi mogao da se vrati u Kataloniju. U sezoni za nama zaradio je 468.000 dolara, jasno je i da u Evropi može da dobije više.

Navodno se i umorio od stalnih promena u SAD i ozbiljno razmatra povratak na Stari kontinent. U Barseloni smatraju da bi mogao da pokrije nekoliko pozicija u spoljnoj liniji.

Što se tiče Šengelije, koji je takođe već neko vreme na radaru katalonskog kluba, on želi da se okuša još jednom u NBA. Prethodna epizoda mu nije bila uspešna, ali je zato u dresu Baskonije, a potom i CSKA i Virtusa u evropskoj košarci ostavio dubok trag. Voleo bi još jednom da se oproba u najjačoj konkurenciji, a jasno je i da će Virtus učiniti sve da ga zadrži, ukoliko ne nađe angažman preko bare.


tagovi

KK BarselonaTornike ŠengelijaJan VeseliTomas Satoranski

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara