Leandro Bolmaro (©MN Press)
Leandro Bolmaro (©MN Press)

Barselona pustila Bolmara, Minesota prelazi granicu poreza na luksuz zbog potpisa

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.09.21. | 22:02

Čudna odluka čelnika Timbervulvsa

Real Madrid je ovog leta ostao bez najvećeg talenta Usmana Garube, a dva meseca kasnije Barselona je izgubila Leandra Bolmara. Argentinski bek se zvanično oprostio od kluba u kojem je ponikao i karijeru nastavlja u NBA ligi.

Petak, 17.30: (1,15) Zjelona Gora (20,0) Čarni Slupsk (6,00)

Izabrane vesti

Njegova sledeća stanica je – Minesota Timbervulvs. Pošto je aktivirao klauzulu iz svog ugovora kako bi mogao da ode u najjaču ligu sveta, Bolmara čeka angažman u Minesoti koga je na prošlogodišnjem draftu birao Njujork sa 23. pozicije, mada su njegova prava trejdovana u tim iz Mineapolisa.

Bolmaro će sa Minesotom potpisati četvorogodišnji ruki ugovor vredan 11.800.000 dolara. Međutim, ono što najviše privlači pažnju jeste odluka čelnika Minesote da zbog Bolmara pređe granicu poreza na luksuz pošto će Argentinac biti 15. igrač na platnom spisku.

Mladi šuter je proveo poslednje tri godine u Barseloni gde je beležio 2,9 poena, 1,3 asistencije i 1,1 skok na 10 minuta prosečno u 30 evroligaških utakmica prošle sezone. Daleko veći prostor dobio je u ACB ligi gde je imao 6,5 poena, 1,8 završnih dodavanja i 1,3 uhvaćene lopte tokom 33 meča.



tagovi

KK BarselonaMinesota TimbervulvsNBA ligaEvroligaLeandro Bolmaro

Obaveštavaj me

Evroliga
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara