Košarkaši Barselone (©Star Sport)
Košarkaši Barselone (©Star Sport)

Barselona utišala Madrid: Mirotić, Veseli i Kalinić vodili Barsu do 20. titule

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.06.23. | 23:27

Palo je “metlanje“, treći put u poslednjoj deceniji prvak Španije do trofeja stigao bez poraza u finalu

Barselona se vratila na tron ACB lige, Barselona je počistila Real Madrid u trećem meču i stigla do jubilarne 20. titule prvaka države!

Posle godinu dana vladavine madridskog giganta, Barselona je ponovo “počistila“ Blankose bez poraza u seriji za krunu i uspela bar delimično da nadoknadi veliki šamar zbog još jedne godine bez pehara evropskog šampiona, što u Blaugrani svi žele.

Izabrane vesti

Ne samo što je 20. trofej prvaka ACB lige, ovo je prvi pehar Šarunasa Jasikevičijusa još od one prošle u prvenstvu! Barselona je slavila rezultatom 93:82 (20:21, 18:20, 29:25, 26:16) zahvaljujući odličnim rolama Jana Veselog, Nikole Mirotića i Nikole Kalinića.

Utakmica je više od 30 minuta bila otvorena za obe strane, mada je Barselona najveći deo susreta bila u vođstvu. Najvažnije od svega je to što su gosti imali spreman odgovor svaki put kada je Real Madrid stizao zaostatak ili nakratko poveo, a kada je trebalo da se pokaže ko je od kojeg materijala satkan, ovog puta tas je prevagnuo na stranu katalonskog velikana. Nekoliko puta je domaćin uspevao da se spusti na pet-šest razlike, jednom i na četiri, ali je Barselona utakmicu prelomila serijom od pet poena kada je sa 85:80 otišla na dvocifrenu razliku koju je zadržala do poslednjeg zvuka sirene!

Za MVP finalne serije izabran je Nikola Mirotić koji je susret završio sa 14 poena, pet skokova i dve asistencije. On je najznačajniji individualni trofej dobio iz ruku Paua Gasola, dok su mu navijači Real Madrida zviždali zbog toga što je odigrao tako dobro protiv svog bivšeg kluba...

Mirotić je na najlepši način stavio tačku na boravak u Barseloni, mada će verovatno imati i određenu gorčinu zbog svega što se dešavalo prethodnih dana na relaciji klub-igrač. Španskom reprezentativcu samo je saopšteno da više nije u planovima kluba, iako ima ugovor do juna 2025. godine zbog značajnih rezova finansija najavljenih već za ovo leto. Mirotić je u suzama pozdravio navijače posle poslednjeg meča u Blaugrani, a sada je definitivno stavio tačku.

Zanimljivo, Mirotić je prilikom dodele pehara za šampiona države pozvao povređenog Korija Higinsa da to učine zajedno.

Nikola Kalinić je susret završio sa 10 poena, dok je Jan Veseli bio najefikasniji sa 19 poena, koliko je imao i Valter Tavares na drugoj strani.



tagovi

KK BarselonaKK Real MadridACB ligaNikola KalinićNikola MirotićJan VeseliValter Tavares

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara