Pau Gasol (©Shutterstock)
Pau Gasol (©Shutterstock)

Barselona zakazala Klasiko u finalu, Pau kao nekada, Dejvis, Higins i Kalates naoštrili mačeve

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.06.21. | 23:42

Treće uzastopno finale za Katalonce uz dva dosadašnja poraza, Real se vraća posle godinu dana pauze

Finale ACB lige igraće se između dva najjača kluba u Španiji pošto je posle Real Madrida plasman u finale posle majstorice obezbedila i Barselona. Vicešampion Evrope uspeo je da savlada ubedljivo Tenerife rezultatom 89:72 (23:21, 23:18, 22:11, 21:22) za treće uzastopno finale domaćeg prvenstva u kojem zasad ima oba poraza...

Da li će treća biti sreća videćemo tek u seriji koja nam predstoji, ali Barselona je uspela da napumpa samopouzdanje pred najveći duel španske košarke gde će sve snage biti upregnute.

Izabrane vesti

Pau Gasol je večeras odigrao zlata vrednu partiju – 13 minuta, 15 poena, uz pet skokova. Dovoljno! Kada je njegov vrhunac na parketu prošao, posao su dovršili Brendon Dejvis, Kori Higins i Nik Kalates. Prva dvojica dopisali su po 14, a grčki plejmejker 13 poena, uz četiri skoka i tri asistencije. To je bilo sasvim dovoljno da se precrta gost s Kanarskih ostrva koji je pružio solidan otpor u ovoj seriji, ali nedovoljan za iznenađenje.

Posle prvog dela gde je Barsa uglavnom vodila glavnu reč, ali nije uspela ozbiljnije da se odlepi od rivala, razliku je napravila treća deonica gde je sve išlo na vodenicu domaćina. Barselona je ovaj period igre završila rezultatom 22:11, posle čega je razlika sa šest (48:42) skočila ubrzo na 18 poena (66:48) posle čega je samo bilo upitno kolika će konačna distanca da iznosi. Barselona je rutinski odradila posao do kraja i rutinski obezbedila plasman u narednu fazu.

Gosti s egzotičnog ostrva mogu i te kako da budu zadovoljni sezonom koju su imali, a trener Čus Vidoreta ponosan što su njegovi puleni stigli među četiri najbolja tima u Španiji. Aron Dornekamp je bio najefikasniji pojedinac utakmice sa 19 poena (6/9 za tri) i pet skokova, dok je Marselinjo Uertas protiv nekadašnjeg kluba skupio 13 poena i devet asistencija. Oni su bili ujedno i jedini u svom timu s dvocifrenim učinkom što je zapravo i pravo najveću razliku.



tagovi

ACB ligaPau GasolBrendon DejvisNik KalatesKori HiginsMarselinjo Uertas

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara