Stefan Stojačić (MN press)
Stefan Stojačić (MN press)

Basket "3 na 3": Prvenstvo Srbije jače od šampionata planete

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.05.21. | 14:23

Naše basketaše do nacionalne krune čeka put preko 15 turnira

"Kao što je prvenstvo Kine u stonom tenisu jače od svetskog šampionata, tako sa sigurnošu može da se kaže da je šampionat Srbije u basketu "3 na 3" kvalitetniji od Svetskog prvenstva", rekao je Stefan Stojačić igrač Limana na konferenciji za medije povodom početka basketaške sezone u Srbiji.

Pod pokroviteljstvom Košarkaškog saveza Srbije ove takmičarske sezone biće organizovana ukupno 24 turnira, od čega 15 A kategorije. Na prvom turniru koji je proteklog vikenda održan u Sremskoj Mitrovici trijumfovao je Liman.

Izabrane vesti

Stojačić je izrazio zahvalnost matičnom savezu na podršci koju pruža celokupnoj basket zajednici.

"U Sremskoj Mitrovici je izvanredno organizovan turnir. Ostvaren je veliki napredak u organizacionom delu koji koji je sada na vrhunskom nivou i dostojno prati kvalitet na terenu", rekao je Stojačić.

Naglasio je da su pripreme nacionalnog tima za predstojeće Olimpijske igre u toku i da mu je želja da sa reprezentacijom Srbije osvoji zlato.

Generalni sekretar KSS Zlatko Bolić zahvalio se sponzorima na velikoj podršci u realizaciji projekata basketa "3 na 3".

"Organizovaćemo mnogo turnira ove godine koji će biti među najjačima u Evropi i svetu, jer imamo najkvalitetnije igrače. Na to smo ponosni", rekao je Bolić i naveo da će novi koordonator KSS za basket 3x3 biti Dejan Đokić.


tagovi

Basket 3na3

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara