Vanja Marinković (Foto: MN Press)
Vanja Marinković (Foto: MN Press)

Baskonija poželela dobrodošlicu navijačima i pripreme okončala stotkom: Odlične role Marinkovića i Noka

Vreme čitanja: 1min | uto. 14.09.21. | 22:34

Posle 555 dana navijači su se vratili u Fernando Buesa Arenu i ispratili svoje ljubimce u novu sezonu

Košarkaši Baskonije okončali su pripreme za predstojeću takmičarsku godinu pobedom nad ekipom rumunskog Sibijua. Očekivano, puleni Duška Ivanovića su bili više nego ubedljivi. Iako nije u pitanju bio takmičarski meč, motiva nije manjkalo jer je publika konačno ispunila tribine dvorane u Vitoriji. Tako su Baski napunili koš rumunskog tima do vrha i susret dobili sa 45 razlike - 101:56.

Bilo je jasno od početka da će španski Evroilgaš biti nemilosrdan. Ušao je veoma motivisano u meč i iz minuta u minut podizao prednost. Imali su Ivanovićevi puleni želju da na što bolji način okončaju pripreme i u dobrom raspoloženju dočekaju novu sezonu. Ona počinje već narednog vikenda. Sastav iz Vitorije će u prvom kolu španske ACB lige gostovati u Valensiji.

Izabrane vesti

Čak šest igrača upisalo je dvocifren učinak. Prednjačio je Stiven Enoh sa 16 poena (pet skokova), pola koša manje dodao je Rokas Giedraitis.

Odlično su se u generalnoj probi prikazali i srpski reprezentativac Vanja Marinković, kao i doskorašnji centar Crvene zvezde Lendri Noko. Bivši kapiten Partizana je susret okončao sa 14 poena i čini se da će imati važnu rolu u Ivanovićevoj ekipi. MVP minulog finala Jadranske lige je dodao 13, uz tri uhvaćene lopte.

Istakli su se i novajlija iz Bajerna Vejd Boldvin (12 poena, šest skokova i četiri asistencije), kao i povratnik Džejson Grejndžer (osam poena i šest asistencija).



tagovi

BaskonijaLendri NokoVanja MarinkovićDuško Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara