Lefteris Mancukas i Dvejn Bejkon (Foto: Starsport)
Lefteris Mancukas i Dvejn Bejkon (Foto: Starsport)

Bejkon otvorio dušu posle rastanka sa Panatinaikosom: Udario sam Mancukasa, obezbeđenje pretilo da će mi slomiti noge

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.04.23. | 17:39

Atinski klub se zbog nekoliko disciplinskih prekršaja rastao sa američkim košarkašem

Obelodanjeno je nedavno da su se Panatinaikos i Dvejn Bejkon rastali, a kao razlog je navedeno višestruko kršenje discipline od strane američkog košarkaša. Sada se i bivši igrač Monaka i par NBA klubova oglasio i otkrio svoju stranu priče.

Bejkon se vratio u domovinu, a putem društvenih mreža je odlučio da pojasno šta se sve izdešavalo. Priznao je da je udario saigrača Lefterisa Mancukasa, što je na kraju bila i kap koja je prelila čašu.

Izabrane vesti

"Udario sam ga jer me je provocirao", rekao je između ostalog Amerikanac.

Otkrio je i da je ispred kuće u Atini imao obezbeđenje, koje mu je dodelio klub, ali i da su članovi istog pretili da će mu "polomiti noge" ako napusti svoj dom posle jednog poraza.

"Postavili su četiri člana obezbeđenja ispred moje kuće, stajali su ispred ulaznih vrata, i rekli im da mi polome noge ako izađem. Sve to zbog izgubljene utakmice, kao da je bila moja greška, a ne čitavog tima", nastavio je Bejkon.

Navodni nije i jedini koji je bio pomno praćen.

"Došli su u svlačionicu i to nam rekli, pretili nam i postavili obezbeđenje ispred moje kuće, ali i domova Parisa Lija i Derika Vilijamsa. Previše sr****, a igrao sam kroz povrede i sve probleme".

Oglasio se i klub.

"Mesecima smo pokušavali da ga zaštitimo i reputaciju tima u ovoj dosad neviđenoj situaciji. Nažalost, morali smo da prekinemo saradnju sa nekim ko nikada nije poštovao tim pravila, svlačionicu... Tim je vođen određenim unutrašnjim pravilima po pitanju izlazaka, konzumacije alkohola, substanci, ali i zbot rasporeda, ponašanja, nasilja i svegga što se tiče svakodnevnog života. Nema mesta za nekoga ko ne poštuje Panatinaikos i njegove vrednosti", BasketNews prenosi nezvanični stav Zelenih.

Panatinaikos navodno ne krije da je zaista slao obezbeđenje pred Bejkonovu kuću, ali kako bi ga zaštitio zbog pretnji posle poraza. Tvrdi ipak i da to nije uradio sa Lijem i Vilijamsom.

Prvi ozbiljniji koji je sada već bivši košarkaš Panatinaikosa navodno napravio, vezan je za njegov noćni izlazak sa Majkom Džejsom u Monaku. Pisalo se po Grčkoj da nije bio u stanju da prisustvuje narednom treningu, jer je "popio koju viši" u provodu sa bivšim saigračem iz redova Kneževa.

"Beležio sam 17 poena po utakmici, više za pet od svih drugih u ekipi. Čoveče, prestanite da verujete u sve što čujete. Prošao sam kroz mnogo sr**** tamo. Iskreno, baš me briga što sam ranije došao kući, i dalje ću uzeti svoj novac. Recite grčkim novinarima da to prenesu", kazao je Bejkon.


tagovi

KK PanatinaikosDvejn Bejkon

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara