Mario Hezonja (Foto: fiba.basketball)
Mario Hezonja (Foto: fiba.basketball)

Bek Partizana jedini pratio Hezonju, Francuzi sigurni na startu kvalifikacija za Evrobasket

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.02.24. | 22:25

Hrvatska je defanzivno odradila solidan posao, ali u napadu nije mogla da uradi ništa Trikolorima

Sačekao je Hrvate veoma težak zadatak na startu kvalifikacija za Evrobasket - gostovanje Francuskoj u Brestu. Odazvao se i Mario Hezonja pozivu Josipa Sesara, pojačao je hrvatski tim i bek Partizan Mozzart Beta Džejlen Smit, ali nije vredelo. Trikolori su u Brestu bez većih problema slavili rezultatom 73:61.

U pobedničkoj ekipi je bio najefikasniji Timoti Luvavu Kabaro sa 15 poena, dok je 12 dodao Metju Strazel. Dvocifreni su na kraju bili i Geršon Jabusele sa 11, kao i bivši centar Crvene zvezde i Partizana Matijas Lesor sa 10 poena.

Izabrane vesti

Hezonja je na sve načine pokušavao da drži korak za Francuzima, sve je išlo preko njega u hrvatskom timu, ali... Dobro je bio čuvan, pa je šutirao 7/22 iz igre, ali je uspeo da sakupi 22 poena i pet skokova, te je bez dileme bio prva figura poražene ekipe.

Jedinu podršku imao je u beku crno-belih Smitu, koji je susret okončao sa 13 poena, ali uz 5/14 iz igre i 2/7 van linije 6,75.

Francuska je očekivano odradila posao kod kuće i posle prvog kola je na vrhu Grupe E sa Bosnom i Hercegovinom, koja je na pogon još jednog asa madridskog Reala, Džanana Muse, savladala jednog od domaćina predstojeće kontinentalne smotre, Kipar. Uz domaćina, dve selekcije sa najboljim rezulattom idu dalje.

Prvi krug mečeva u februarskom prozoru okončan je pobedom Velike Britanije nad Holandijom u totalnom drugačijem meču od onog u Francuskoj. Igralo se tvrdo u Brestu, a u Njukaslu je prštalo na sve strane. Na kraju je slavila domaća reprezentacija rezultatom 98:94.

Majls Heson, koji profesionalno igra u Japanu, predvodio je Britance sa 23 poena i indeksom 31 (7/8 iz igre), dok je vrlo dobri šuter Galatasaraja Akvasi Jeboa dodao 17 poena. Bek London Lajonsa Luk Nelson je dirigovao igrom i meč okončao sa 14 poena i 12 asistencija, a ispratili su ih Saša Kileja Džons i Karl Vitl sa po 12 poena.

Kod Holanđana se izdvojio košarkaš Palensije Keje van der Vurst sa 23 poena i devet asistencija, a ispratili su ga iskusni Šarlon Klof sa 15, te Met Hrams i Luk van Bre sa po 12 poena, kao i Janik Krag i Emanuel Nzekvesi sa po 11.

KVALIFIKACIJE ZA EVROBASKET 2025 (FEBRUARSKI PROZOR)

Petak:

GRUPA E

Kipar - Bosna i Hercegovina 66:99

/Vilis 22 - Musa 26/

Francuska - Hrvatska 73:61

/Luvavu 15 - Hezonja 22/

GRUPA F

Grčka - Češka 72:64

/Mitoglu 22 - Balvin 13/

V. Britanija - Holandija 98:94

/Heson 23 - Van der Vurst 23/



tagovi

Košarkaška reprezentacija Hrvatskekošarkaška reprezentacija FrancuskeMario HezonjaDžejlin SmitMatijas LesorGeršon JabuseleMetju StrazelKvalifikacije za Evrobasket 2025Evrobasket 2025

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara