Ben Simons (Foto: AFP)
Ben Simons (Foto: AFP)

Ben Simons odigrao 15 utakmica i završio sezonu, a milioni samo kaplju

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.03.24. | 17:39

Svojevremeno prvi pik sa NBA drafta otpisan zbog problema sa leđima

Da li ste znali da je Ben Simons odigrao 15 utakmica ove sezone? Utisak je da ga nema nekoliko godina na parketu. Sakupio je određeni broj nastupa, najavljivao se i veliki povratak, ali... Stigla je i zvanična potvrda da se više neće vraćati na parket do kraja takmičarske godine, zbog problema sa leđima.

Kako je Bruklin objavio, svojevremeno prvi pik sa NBA drafta će se konsultovati sa specijalistima oko tretmana za uklještenje nerva u donjem delu kičme.

Izabrane vesti

"Simons, zajedno sa njegovim predstavnicima i lekarskim osobljem Netsa trenutno vodi razgovore sa brojnim ekspertima kako bi utvrdio šta je najbolje da preduzme kako bi se što bolje postarao za dugotrajno i održivo zdravstveno stanje", stoji u saopštenju Netsa.

Problemi sa leđima pojavili su se nakon razočaravajućeg plej-of sa Filadelfija Seventisiksersima i prelaska u Bruklin, kada je doživeo diskus herniju, pa je u maju 2022. i operisan. Vratio se tokom sezone 2022/23 na parket, ali je u martu odigrao poslednji meč, kada mu je dijagonostikovano i uklještenje nerava u leđima.

Minulog leta je bilo priče da bi mogao da zaigra za reprezentaciju Australije, ali na kraju nije dobio poziv selektora Brajana Gordžijana. Nastupao je potom za Netse u predsezoni, ali onda upisao svega tri nastupa u oktorbu, još toliko u novembru, a iako je u februaru uspeo da napravi kakav-takav kontinuitet (osam utakmica), sada je obelodanjeno da je završio sezonu.

Ben Simons i dalje odrađuje petogodišnji ugovor koji je potpisao sa Filadelfijom 2020. godine za 177.000.000 dolara. Ove sezone mu je plata bila nešto ispod 38.000.000, a naredne ga čeka nešto veća od 40.000.000. Došao je u NBA kao generacijski talenat, zbog atletskih sposobnosti i načina igre bio je poređen sa Lebronom Džejmsom, a iako nije imao šut, dok je bio potpuno zdrav (i psihički i fizički) dominirao je ligom. Ipak, u poslednjoj godini sa Filadelfijom (prvoj prema novoj saradnji), počeli su da se javljaju problemi i čini se da je 27-godišnji momak iz Melburna na izlaznim vratima NBA lige.


tagovi

Ben SimonsBruklin Nets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara