Ben Simons (©AFP)
Ben Simons (©AFP)

Ben Simons podvrgnut operaciji leđa, biće spreman za start predsezone

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.05.22. | 23:26

Prvo tri nedelje strogog mirovanja

Slučaj Bena Simonsa izazvao je mnogo polemike u košarkaškim krugovima. Slavili su u Filadelfiji njegov odlazak u februaru zbog svega što su trpeli mesecima, iako su mu samo godinu i po dana ranije dali maksimalan ugovor vredan 170.000.000 dolara, dok Bruklin Netsi na kraju nisu videli ništa od plejmejkera iz Australije iako je nekoliko puta bilo najava da će zaigrati u plej-ofu.

To se na kraju nije dogodilo, a da situacija bude još komplikovanija Simons je danas podvrgnut operaciji leđa zbog koje ga čeka dug period oporavka. Kako javljaju dobro obavešteni mediji sa one strane Atlantika, košarkaš Bruklina oporavljaće se naredna tri do četiri meseca, ali kako se navodi trebalo bi da bude spreman za početak predsezone. Pre toga Simons će morati strogo da miruje naredne tri sedmice, posle čega ulazi u proces rehabilitacije.

Izabrane vesti

Upravo je operacija leđa razlog zašto Simonsa na kraju nije ni bilo na parketu ove sezone. On se uoči četvrte utakmice sa Boston Seltiksima, za kada je bio najavljivan njegov povratak na teren, požalio na bolove zbog kojih je opet sklonjen u stranu, a kako su detaljni specijalistički pregledi naknadno utvrdili Simons ima problem sa diskus hernijom u donjem delu leđa koja je zahtevala hirurški zahvat.

Simons je ovu odluku doneo posle konsultacija sa nekoliko hirurških specijalalista. Sada ostaje da se vidi hoće li Simons uspeti zaista da se oporavi na vreme i zaigra za Bruklin od jeseni. Podsetimo, on je celu aktuelnu sezonu propustio zbog brojnih mentalnih problema nakon fijaska koji je doživeo u plej-ofu prošle godine, kada je Filadelfija poražena od Atlante u konferencijskom polufinalu.

Upravo je tada plejmejker iz Australije odigrao i svoju poslednju takmičarsku utakmicu, posle čega je dobio javne kritike javnosti i pogotovo saigrača Džoela Embida, a to je bilo pre bezmalo godinu dana. Od tada je prošao dugačak put gde je prvo zvanično podneo zahtev da bude trejdovan, posle čega je odbijao da se pojavi na okupljanju ekipe pred start sezone, da bi se naprasno pojavio u jednom trenutku i čak počeo da trenira, ali je vidno bio potpuno nezainteresovan, čak je radio sa telefonom u džepu posle čega je uklonjen iz tima. Na kraju je u februaru trejdovan u Bruklin za Džejmsa Hardena, ali se ništa značajno nije promenilo...

Dobro upućeni izvori tvrde da je Simonsov agent Rič Pol sa ljudima iz Netsa dogovorio da zajedničkim snagama rade kako bi mu pomogli da prebrodi sve fizičke i mentalne prepreke koje stoje na putu povratka na parket.

Ben Simons ima ugovor koji mu za naredne tri godine garantuje isplatu od 114.000.000 dolara. On je trostruki Ol star i zvanično Ruki godine za sezonu 2016/17.


tagovi

Bruklin NetsBen SimonsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara