Bendžamin Bentil (Crvena zvezda)
Bendžamin Bentil (Crvena zvezda)

Zvanično: Bendžamin Bentil stigao u Zvezdu

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.07.22. | 21:20

Crveno-beli potpisali ugovor sa iskusnim centrom

Dan posle Filipa Petruševa, u Crvenu zvezdu je stigao Bendžamin Bentil. Klub je večeras i zvanično potvrdio dolazak iskusnog centra, koji ima 27 godina i visok je 206 centimetara.

Poznavaci košarke koji su pomno pratili Evroligu znaju da se radi o snažnom košarkašu izrazitih atletskih sposobnosti. Bentil je prošle sezone odigrao 23 utakmice u dresu Olimpije iz Milana, s prosekom od pet poena uz 2,4 skoka.

Izabrane vesti

Pre dolaska u Italiju, internacionalac Gane je igrao u Turskoj za Bahčešehir, dve sezone u Panatinaikosu, jednu u Peristeriju, a po pola u Bilbau i Šalonu.

Po studiranju na uniiverzitetu Probidens Bentil se 2016. odlučio za draft. NBA prava na njega "pokupio" je Boston Seltiks, ali je on prve profesionalne korake napravio u dresu Ludih mrava, razvojnom timu Indijane Pejsers. Imao je kratku epizodu u kineskoj CBA ligi, kao zamena za povređenog Endrju Bleča, a zatim se vratio u Razvojnu ligu, da bi nešto kasnije postao prvi košarkaš iz Gane koji je zaigrao u NBA, u dresu Dalasa.

Bentil je šesto pojačanje Zvezde, jer su pre njega na Mali Kalemegdan stigli Nemanja Nedović, Hasan Martin, Džon Holand, Dalibor Ilić i pomenuti Filip Petrušev.


tagovi

Ben Bentil

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara