Ben Simons (©AFP)
Ben Simons (©AFP)

Benu Simonsu je moda bitnija od košarke, da li je vreme da Neš uzme ključeve Durantu i da ih Irvingu?

Vreme čitanja: 5min | pon. 25.04.22. | 14:37

Pred nastavak plej-ofa u NBA ligi…

MVP neće sezonu završiti s “metlom”, Tre Jang bi trebalo da potraži formu, Čikago da se izvini svim navijačima, a Nju Orleans je pokazao šta je to plej-of. To je najkraći rezime nedeljnih utakmica u NBA plej-ofu.

Ono šta je najviše zanimalo ljubitelje košarke u Srbiji je bilo to hoće li Denver pobediti u četvrtoj utakmici serije protiv Golden Stejta i tako izbeći popularnu metlu, odnosno ispadanje iz plej-ofa u samo četiri utakmice. Znali smo da će Nikola Jokić odigrati utakmicu na nivou, ali pitanje je bilo hoće li mu se priključiti saigrači. I priključili su se. Eron Gordon je bio jako agresivan i zahvaljujući 13 slobodnih bacanja došao do 21 poena, ali je odigrao i važnu ulogu u odbrani u kojoj je zaustavio Džordana Pula koji je doslovno maltretirao Nagetse u prva tri meča. Uz Gordona, priključili su se i Monte Moris te Bouns Hajland koji su ukupno pogodili osam trojki iz 13 pokušaja. Zamalo ni to nije bilo dovoljno jer su Stef Kari, Klej Tompson, Endrju Vigins i Drejmond Grin imali dobre utakmice, ali Denver je uspeo da odgovori na svaki napad Voriorsa i produžio seriju na najmanje pet utakmica.

Izabrane vesti

Atlanti se vratio Klint Kapela, ali Tre Jang je opet bio neprepoznatljiv. Odbrana Majamija je naravno koncentrisana na njega, ali svejedno jedan igrač tog kvaliteta ne bi smeo da utakmicu završi sa samo devet poena uz šut 3/11, ali i pet izgubljenih lopti. Naravno da Atlanta nije mogla da pobedi s takvim učinkom najboljeg igrača. Jang je u ovoj seriji dva puta bio ispod 10 poena, a ostale brojke su mu kriminalne - ima šest asistencija, ali i šest izgubljenih lopti po utakmici dok mu je procenat šuta za trojku 20,8%. Još gore od toga da ne može da pogodi trojku je činjenica da je uporan u pokušavanju. Sinoć je ukupno imao 11 šuteva od čega je za trojku bilo njih 10. Pogodio je tri.

Ako Jang treba da se zamisli i izvini igračima, šta tek reći za ceo tim Čikago Bulsa? Došli su iz Milvokija s lepih 1-1 u seriji, a onda u dve domaće utakmice izgubili s ukupno 54 poena razlike. Tome ne treba nikakva detaljna analiza.

Analiziraće sigurno trener Finiksa Monti Vilijams sve ono šta se događalo u četvrtoj utakmici serije između Sansa i Pelikansa. Nju Orleans je uspeo da pobedi i dođe do 2-2 u seriji, a utakmica je stvarno bila sjajna. Brendon Ingram je treći put uzastopce postigao najmanje 30 poena i sada se postavlja pitanje kako da ga Sansi brane za sledeće mečeve. Većina analitičara je mislila da će Mikal Bridžes moći da ga zaustavi, ali Ingram ga mirno probija iz utakmice u utakmicu. Uz to su Pelikansi dobili odlične utakmice i od Si-Džej MekKaluma, Jonasa Valančijunasa i rukija Herberta Džonsa, a kada je tako onda pobeda ne može da izmakne. Dobro je Nju Orleans odigrao na Krisu Polu koji je postigao samo četiri poena i imao tri izgubljene lopte što je više nego u prve tri utakmice zajedno. Nije Finiksu pomogla ni dobra partije Deandrea Ejtona, a Vilijams bi morao da razmisli da umesto Bukera počinje a s Lendrijem Šemetom, a ne Kamerunom Džonsonom. Džonson je odlično igrao cele godine s klupe, a njegovim prebacivanjem u startnu petorku Sansi su izgubili pravu opciju kada se igrači iz petorke odmaraju.

Plej-of se, naravno, nastavlja noćas, a na rasporedu su tri utakmice.

BRUKLIN NETS - BOSTON SELTIKS

Kevin Durant i Kajri Irving (©AFP)Kevin Durant i Kajri Irving (©AFP)

Ako bi Bruklin uspeo da pobedi večeras bilo bi to prvi put posle 2003. da niti jedna serija prve runde plej-ofa nije završila rezultatom 4-0, odnosno “metlom”. Uoči ove utakmice u prvom planu su dva košarkaša - Kevin Durant i Ben Simons. Prvo ćemo da rešimo ovog koji ne igra. Simons je, naime, najavljen za ovu utakmicu kao prvu u celoj sezoni u kojoj će da zaigra. No, sinoć se pojavila vest da će on ipak da pripusti ovaj meč zbog bolova u leđima šta je izazvalo velike reakcije. Legendarni Redži Miler je rekao da Simons jednostavno nema ništa takmičarsko u sebi, jer bi u suprotnom stisnuo zube i pokušao da spasi svojoj ekipi sezonu. No, Simonsu je valjda važnije da se fotografiše za modne časopise nego da igra košarku. Uostalom, kada ga vidimo da sedi u prvom redu gledališta sa cvikerima za sunce sve nam je jasno. Nema u njemu te strasti.

Šta se Duranta tiče, ne sećamo se kada je neka ekipa ovako dobro branila nekog superstara kao što to radi Boston. Doduše, pomaže im i Durant jer je u prošloj utakmici jednostavno prestao da bude agresivan i često pokušavao da razigrava saigrače i kada to nije bilo potrebno. On večeras definitivno mora da odigra najbolje šta može, a trener Netsa Stiv Neš bi morao da razmisli da ključeve ekipe ipak da Kajriju Irvingu. Koliko god to čudno zvučalo s obzirom na sve izjave i stvari koje je Irving u karijeri radio, on se trenutno čini stabilnijim od Duranta.

FILADELFIJA SEVENTI-SIKSERS - TORONTO REPTORS

Ko je ovde zdrav? Džoel Embid ima problema s palcem na desnoj ruci, ali će sigurno da igra iako je jasno da ga taj prst jako boli. Nastup Freda Vanvlita je pod znakom pitanja nakon povrede iz prošle utakmice, a još uvek su nezalečeni Skoti Barnes i Geri Trent. Reptorsi su uspeli da produže seriju, a Filadelfija svakako želi da je večeras završi kako bi, između ostalog, dobila i dodatno vreme za odmor. Ono što navijači Siksersa žele da vide je daleko agresivniji Džejms Harden. On jeste na 19.3 poena, 9,8 asistencija, 5,5 skokova, 1,5 blokadu i 1,3 osvojene lpte po utakmici, ali Brada ipak ne dominira kao što je nekada radio, a ni procenti šuta (37,5%) mu nisu elitni. Može li on bolje ili je ovo Harden kojeg ćemo gledati do kraja karijere?

DALAS MAVERIKS - JUTA DŽEZ

Šta pametno napisati o ovoj seriji? Juta je izgubila dve utakmice u kojima je Dalas igrao bez Luke Dončića da bi onda dobila jednu u kojoj je igrao slovenački košarkaš. Pre početka serije bi rekli da Juta ima više za prolazak, ali sada je to jako teško potvrditi. Džez jednostavno nema dovoljno raspoloživih igrača. Donovan Mičel još nije odlučio niti jednu utakmicu, Rudi Gober ne može da snađe u nekim stilovima igre, a Bojan Bogdanović je sada dobio i zadatak da čuva Dončića pa ne može da bude onako efikasan u napadu. Hoće li trener Jute Kvin Snajder još da smanji minutažu Majku Konliju koji stvarno ne izgleda dobro? To bi morao da napravi jer se vidi da je Džordan Klarkson, koliko god on ponekad igrao jako divlje, sada korisniji igrač od Konlija. Šta se Dalasa tiče, oni moraju da nađu naćin da se, uz Dončića i odličnog Džejlena Bransona, razigra i Spenser Dinvidi. Ako se to dogodi, onda će biti jako blizu pobede.

NBA

01.00: (1,90) Bruklin (12,5) Boston (2,10)

02.00: (1,35) Filadelfija (14,0) Toronto (3,70)

03.30: (1,65) Dalas (13,0) Juta (2,50)


tagovi

Ben SimonsKevin DurantKajri IrvingBruklin BekamBoston SeltiksFiladelfija SeventisiksersToronto ReptorsDalas MaveriksJuta Džez

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara