Košarkaši Makabija (©MN Press)
Košarkaši Makabija (©MN Press)

Beograd dobija treći evroligaški klub: Makabi će igrati u Pioniru

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.10.23. | 21:05

Klub iz Izraela će do daljeg biti domaćin u našoj zemlji

Sve je rešeno: Makabi Tel Aviv će u narednom periodu, dok se ne smiri situacija u njegovoj zemlji, biti domaćin evroligaških utakmica u Beogradu!

Dan nakon što je Hapoel Jerusalim Aleksandra Džikića objavio da će igrati u srpskoj prestonici, stigla je potvrda da je isti put izabrao i Makabi, potvrdila je Evroliga na svom sajtu. Ponos Izraela će sve utakmice kao domaćin u ovoj sezoni igrati u glavnom gradu Srbije!

Izabrane vesti

Kako pišu izraelski mediji, Makabi Tel Aviv će trenirati u dvorani Mege, a utakmice će igrati u Pioniru. Beograd je izabran zbog mnogo manjih finansijskih troškova za klub od drugih opcija, a bile su Ljubljana, Nikozija i Berlin. Makabi će svoju prvu utakmicu kao domaćin u Beogradu igrati 9. novembra protiv minhenskog Bajerna, dok će susret sa madridskim Realom zakazan za 2. novembar biti promenjen za drugi datum.

Tokom boravka u Beogradu Makabi će sam snositi sve troškove: od organizacije putovanja, boravka, do treninga, a utakmice će organizovati uz pomoć lokalnih profesionalaca, koji su ionako angažovani za mečeve Evrolige.

Kako se na sajtu Evrolige ističe, Makabi je dobio sve garancije i podršku Grada Beograda i Vlade Republike Srbije, a na svakodnevnom nivou vodiće se razgovori o potrebnim bezbednosnim merama koje moraju da se ispune kako bi se sačuvao integritet svakog pojedinca iz kluba, ali i klubova koji budu igrali protiv Makabija u Srbiji.

Makabi je bio prinuđen da brzo pronađe privremeni dom, jer Real Madrid i Bajern nisu pristali da zamene domaćinstva sa njim, odnosno, da se utakmice koje je trebalo da se igraju u Tel Avivu sada odigraju u Španiji i Nemačkoj, a da u drugom delu kalendara oni putuju u Izrael. Ako se tada steknu uslovi za igru.

Sve sportske priredbe su otkazane u celom Izraelu od prvog dana rata sa Hamasom.


tagovi

KK Makabi Tel AvivEvroligaBeograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara